Op pad met wethouder Ummels bij de likeurproeverij van KBO Groot Stein

Een terugblik op een prachtige doordeweekse donderdagmiddag in de zaal van Merode in Stein. De KBO-leden van Groot Stein waren in grote getalen aanwezig voor de likeurproeverij. Een middag die vooral in het teken stond van lol, gezelligheid en samenzijn. Wethouder Ummels en ik mochten bij dit bijzondere moment aanwezig zijn.

Plezier, vreugde en zelfvertrouwen. Dat is wat ik voel en zie als we de ruimte binnenlopen. Een plek waar iedereen zichzelf kan zijn, waar vriendschappen en relaties ontstaan en waar gelachen en gekeuveld wordt onder het genot van een lekker borreltje. Alle tijd en ruimte om te luisteren naar elkaars verhalen van vroeger en te genieten van het moment. Het moment om samen met leeftijdsgenoten te bouwen aan mooie gezamenlijke herinneringen.

Een sterk verenigingsleven

KBO Groot Stein is met ruim 800 leden de grootste in Zuid-Limburg. Met wekelijks tal van activiteiten op het gebied van sport, cultuur en bovenal gezellig samenzijn streven ze ernaar de zelfredzaamheid, welzijn en zelfstandigheid van hun leden te bevorderen. Tevens kunnen leden hulp vragen bij hun jaarlijkse belastingaangifte en bij de groep Vrijwillige Ouderen Adviseurs (VOA’s).

Een prachtig voorbeeld van sociale cohesie tussen ouderen in onze gemeente, wat wordt bekroond met zoveel tevreden en betrokken leden. Dicht bij huis en laagdrempelig.

Bekijk de video voor een korte impressie van deze gezellige middag:

Ook lid worden van KBO Groot Stein? Kijk voor meer informatie op www.kbo-grootstein.nl

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen