Jongerenlintje: Eer een toffe peer!

We zien ze overal om ons heen: jongeren die het verschil maken! Sommigen laten een diepe indruk achter door (ogenschijnlijk) normale dingen te doen voor iemand anders. Anderen zetten zich vrijwillig in om onze gemeente mooier te maken. Al die jongeren verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Deze waardering uiten we in de vorm van een Jongerenlintje. Zo’n lintje is uitsluitend bedoeld voor jongeren tot en met 24 jaar. Om hiervoor in aanmerking te komen, hoeven uiteraard géén heldendaden verrichten te worden. Maar dat mag wel!

Wie draag jij voor?
Ken jij iemand die zo’n lintje zou moeten krijgen? Draag haar of hem dan uiterlijk 15 maart 2020 voor via www.gemeentestein.nl/jongerenlintje Daar staan ook de voorwaarden om ervoor in aanmerking te komen en hoe het in z’n werk gaat. Per jaar worden (maximaal) 5 jongerenlintjes uitgereikt.

Uitreiking = feest!
De jongerenlintjes worden op dezelfde dag uitgereikt als de Koninklijke Onderscheidingen. Dat gebeurt op vrijdag 24 april tijdens Lintjesdag. De lintjes worden uitgereikt door het college van B&W.

Het jongerenlintje is een initiatief van de Steinse Jongeren Adviesraad (SJAR) en is een pilot voor twee jaar. Robin Cuijpers voorzitter van de SJAR: ‘Er zijn zoveel jongeren in onze gemeente die veel goeds doen en daarmee een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Dat vinden we tof en vandaar ook deze waardering. Dus: Eer een toffe peer!’

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen