Op pad met wethouder Ummels bij peutercentrum de Triviant

Zo wil ik iedere dag wel wakker worden, tussen al die vrolijke gezichtjes. Wethouder Ummels heeft ons meegenomen naar peutercentrum de Triviant in Stein, waar hij meer te weten wil komen over Voor en Vroegschoolse Educatie en hoe we onze toekomstige generatie daarmee aan een goede start helpen. Behalve de wethouder vinden de peuters ook de cameraman erg interessant.

Een klein boefje weet onze microfoon te bemachtigen. Maar de ochtend verloopt verder verrassend geordend. Nadat de papa's en mama's de juffrouw even hebben gesproken en afscheid hebben genomen van de peuters, wordt er rustig aan de tafels gepuzzeld en met klei gespeeld.

Samen met de peuters luistert wethouder Ummels in de kring aandachtig naar de avonturen van Snuf. Snuf het konijn is onderdeel van de methode en woont in de peuterspeelzaal en maakt van alles mee. Op die manier leren de kinderen aan de hand van thema's nieuwe woorden. We eten fruit en spelen heerlijk buiten in het zonnetje. Juffrouw Annelein, pedagogisch medewerkers en klassen assistent van groep 1 en 2, vertelt ons over hoe de school de doorgaande lijn van peuter naar kleuter soepel laat verlopen. Al bij al een zeer inspirerende ochtend.

Meer informatie over de scholen en voorzieningen binnen onze gemeente vind je hier.

De volgende keer bij jou?

Wethouder Ummels gaat geregeld op pad om een bezoek te brengen aan verenigingen en instellingen in de gemeente Stein. Hij is betrokken bij de initiatieven die een waardevolle bijdrage leveren voor de inwoners van Stein. Wil jij ook dat hij bij jouw vereniging of initiatief komt kijken, laat het ons dan weten door te mailen naar communicatie@gemeentestein.nl.

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen