Mindervaliden langer zelfstandig

Hulpmiddelen bevorderen kwaliteit van leven en brengen mensen in beweging

Soms hebben mensen extra ondersteuning nodig omdat ze (tijdelijk) minder mobiel zijn. Hulpmiddelen, zoals een rollator of rolstoel, bieden dan uitkomst. Het helpt hen langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen en de dagelijkse dingen te kunnen blijven doen. Buurtzorg Stein-Urmond verstrekt deze hulpmiddelen aan mensen die dit nodig hebben.

Het hulpmiddelendepot

Een aantal jaar geleden kreeg Buurtzorg Stein-Urmond steeds vaker van cliënten de vraag naar hulpmiddelen. Tegelijkertijd merkten zij op dat veel hulpmiddelen niet (meer) gebruikt worden en bij mensen thuis liggen te verstoffen. Reden voor buurtzorg om op te gaan treden als hulpmiddelenmakelaar. Van allerhande hulpmiddelen werden geschonken en al snel moest men op zoek naar opslagmogelijkheid. In 2015 ontstond zo het hulpmiddelendepot, onder de naam Hulpmiddelen van mensen uit Stein voor mensen uit Stein. 

Bijdragen aan vitaliteit

Het hulpmiddelendepot draagt bij aan de kwaliteit van leven en het zelfvertrouwen van mensen die mindervalide zijn. Het zorgt ervoor dat ook deze mensen kunnen blijven meedoen in de samenleving en het biedt hen de mogelijkheid langer thuis te blijven wonen. Servi, beheerder van en drijvende kracht achter het hulpmiddelendepot: “Op een dag liep een minder mobiele man, ietwat krom gebogen, het depot binnen. Hij straalde weinig zelfvertrouwen uit. Ik reikte hem een hulpmiddel aan en hielp hem met het gebruik ervan. Ik merkte dat hij hier steeds beter mee omging en daar ook zichtbaar van genoot. Uiteindelijk liep hij tevreden en met rechte rug naar buiten. Geweldig toch! Daar krijg ik nou echt energie van.”

Drijvende kracht Servi

Maatschappelijke betrokkenheid is Servi met de paplepel ingegoten. “Vrijwilligers zijn noodzakelijk voor een participerende samenleving.” Als beheerder van het hulpmiddelendepot is Servi van vele markten thuis. Naast de coördinatie van het depot verzorgt hij ook het onderhoud en de reparatie van de hulpmiddelen en begeleidt hij de mensen met het gebruik ervan. Hij brengt de hulpmiddelen zelfs aan huis voor de mensen die niet in staat zijn om naar het hulpmiddelendepot te komen. Tevens is hij penningmeester van Buurtcentrum Nieuwdorp en vrijwilliger geweest bij Humanitas thuisadministratie.

Meer informatie?

Servi en de buurtzorgteams in Stein hebben al meer dan 250 hulpbehoevenden kunnen helpen met het aanbieden van passende hulpmiddelen uit het hulpmiddelendepot. Weten welke voorzieningen voor jou uitkomst kunnen bieden? Neem contact op via 06-24268143 voor het maken van een afspraak en Servi helpt je graag verder!

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen