Een leuker leven door gezond gedrag

HealthyLIFE: een nieuwe leefstijl die bijdraagt aan de kwaliteit van leven, zelfredzaamheid, een betere gezondheid en langere participatie in de samenleving.

Nol Schepers is een echt familiemens. 19 jaar geleden werd bij hem diabetes vastgesteld. Een chronische ziekte welke zijn leven enorm beïnvloedde. Naast het dagelijkse gebruik van tabletten werd gezond leven een onderwerp van alledag. Iets wat niet altijd even makkelijk blijkt.

“Ik liet me gaan”

Nadat Nol in 2010 stopte met werken, stortte hij zich volledig op het verbouwen van de huizen van zijn twee kinderen, waardoor sporten naar de achtergrond verdween. Een aantal nare gebeurtenissen in zijn leven volgde. Het verlies van zijn kleinkind van 10 weken, een grote inbraak en het vertrek van zijn vaste diëtist resulteerde in een behoorlijke stijging in gewicht en suikerwaarden. “Ik was emotioneel stuk en liet me helemaal gaan. Er moest echt iets gebeuren want dit kon zo niet langer.”

Gouden advies van praktijkondersteuner

De praktijkondersteuner tipte Nol op het programma HealthyLIFE. Een leefstijlprogramma dat zich richt op het veranderen van zowel beweeg- als voedingsgewoonten. In maart van dit jaar startte Nol met het programma met als doel om zijn gewicht en suikerwaarden onder controle te krijgen en te werken aan zijn conditie en fitheid. “De intensieve begeleiding van zowel een beweegcoach als een leefstijlcoach is voor mij een echte stok achter de deur. Het is net dat juiste duwtje in de rug dat ik nodig heb om mijn gewoontes te doorbreken.”

Gemotiveerder dan ooit

Nol is inmiddels enkele maanden van start en gemotiveerder dan ooit. Het enthousiasme en de deskundige aanpak van de coaches geeft hem een enorme boost. “Het programma combineert groepssessies met individuele meetmomenten. Het onderlinge sociale contact voegt veel toe. De groep is heel divers. Ieder heeft zijn eigen problematieken en doelen. Je steekt veel op van elkaars verhalen en komt zo ook weer in aanraking met andere leuke initiatieven. Zo heb ik me onlangs ingeschreven voor een cursus gezond koken!”

Benieuwd naar de voortgang?

We blijven Nol volgen in zijn deelname aan het programma en delen over een tijdje opnieuw zijn bevindingen en resultaten!

Meer informatie

Weten wat jouw mogelijkheden zijn voor deelname aan het HealthyLIFE programma? Neem contact op met je huisarts of praktijkondersteuner en laat je informeren.

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen