Buurtcentrum brengt mensen samen

Een belangrijke rol in het sociale leven van buurtbewoners

Sinds april 2017 is Buurtcentrum Nieuwdorp van kracht vanuit de voormalige basisschool Don Bosco. Een ontmoetingsplek voor jong en oud waar dagelijks activiteiten worden georganiseerd van gezellig samenzijn, kaarten en handwerken tot een buurtontbijt, yoga en diverse vaardigheidstrainingen- en workshops. Het succes van het buurtcentrum blijkt uit de vele positieve berichten vanuit de samenleving.

Voorziet in behoefte

“Inwoners geven aan dat het buurtcentrum echt in een behoefte voorziet en daarmee een belangrijke rol speelt in het sociale leven in Nieuwdorp. Dat zijn niet alleen meningen, want we zien tevens dat cijfers dit bevestigen. Dit succes is geheel te danken aan de inzet van vrijwilligers. Complimenten daarvoor!”, zegt wethouder Hub Janssen. In 2018 verdubbelde zowel het aantal activiteiten als de bezoekersaantallen ten opzichte van 2017.

Henk van Mulken, voorzitter van het Buurtcentrum: “We zien dat dit centrum van grote toegevoegde waarde is voor steeds meer mensen in de wijk. De huiskamer is een ontmoetingsplek voor steeds meer mensen en het aantal kookactiviteiten met wijkbewoners hebben we moeten uitbreiden door de grote belangstelling. Ook de aanwezigheid van maatschappelijke partners zoals PIW (welzijnswerk), Steunpunt Mantelzorg, MEE, de Voedselbank en het hulpmiddelendepot van Buurtzorg zorgt ervoor dat steeds meer mensen uit de wijk de weg naar het Buurtcentrum kennen. Er zijn wel 25 vrijwilligers actief die dit samen tot een succes maken.”

Voor ieder wat wils

Vier keer per week tijdens de inloop in de huiskamer zijn wijkbewoners in de gelegenheid om gezellig samen te zijn met buurtgenoten en nieuwe mensen te leren kennen. Onder het genot van een kopje koffie een praatje maken, een kaartje leggen, puzzelen of handwerken. Elke dinsdag- en woensdagavond staat in het teken van sport en bewegen. Op vrijdagochtend is een speciaal beweegprogramma voor 55+. Maar ook wordt er twee keer per maand een buurtontbijt georganiseerd en zijn er drie keer per maand kookworkshops. Tevens worden met regelmaat vaardigheidstrainingen- en workshops gegeven. Denk hierbij aan trainingen over het gebruik van tablet of Ipad of speciale maatschappelijke workshops door Partners in Welzijn. 

Meer informatie?

Ga naar www.buurtcentrum-nieuwdorp.nl

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen