Sociaal Inclusie Panel keurt basisschool KC Aelse

Iedereen moet kunnen meedoen, dat vinden we belangrijk in Stein.

Naar aanleiding van de themabijeenkomst over Inclusief Onderwijs kreeg het Sociale Inclusie Panel het aanbod van directrice Esther Nieuwenhuysen om de schoolgebouwen van basisschool KC Aelse te komen schouwen. Esther: "Ik vind het belangrijk dat alle kinderen een plek vinden in de school, ook de kinderen met wat extra zorg".

Naast haar gemotiveerde team aan leerkrachten die dit ook voor hun leerlingen willen, moet ook een schoolgebouw hiervoor geschikt zijn. Daarom keurde een afvaardiging van het Sociale Inclusie Panel de schoolgebouwen van de onder- en bovenbouw.

Resultaat

De gebouwen kwamen goed door de keuring heen. Binnen de gebouwen zijn er weinig tot geen drempels en ook is in beide gebouwen een mindervalidetoilet aanwezig. In het gebouw van de onderbouw is wel geconstateerd dat de hellingsbaan te steil is voor kinderen in een rolstoel. Dit zou opgelost kunnen worden met een lift om de drie traptredes te overbruggen. Daarnaast zou het goed zijn om de deuren zo aan te passen dat via een knop open gemaakt kunnen worden. Deze tips neemt Esther graag mee in de verbouwingsplannen voor de school die in de komende jaren nog gaan plaatsvinden. Zo werken we samen aan een toegankelijke gemeente Stein.

Wil je meer weten over hoe de gemeente Stein aan toegankelijkheid werkt? Kijk dan op www.gemeentestein.nl/toegankelijk-stein

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen