WijKerenshei brengt mensen uit de wijk samen

Een plek voor iedereen in de wijk

Met grote trots en ontzettend veel enthousiasme staat Marianne Cals als één van de initiatiefneemsters van DOP WijKerenshei elke week als vrijwilliger klaar voor de bewoners van de wijk Kerensheide in Stein. De wijk waar ze al ruim 45 jaar met veel plezier woont. “Mijn wens is om mensen uit Kerensheide samen te brengen. Samenbrengen voor een praatje en een luisterend oor. Een lach en een kop koffie. Samen creatief bezig zijn. Samen wandelen. Kortom: een plek voor iedereen in de wijk."

D
e nieuwe ontmoetingsruimte bij basisschool Kerensheide maakt dit mogelijk. Marianne vertelt hierover.  

We voorzien in behoefte

De werkgroep WijKerenshei werd twee jaar geleden opgezet met als doel om de wijk zo leefbaar mogelijk te maken. Nu de stichting een vaste ontmoetingsruimte heeft bij basisschool Kerensheide kunnen ze nog meer voorzien in ieders behoefte. “We kunnen nu veel meer doen voor de mensen. Zo hadden we laatst een vrouw van 80 jaar die gewoon lekker zat te genieten van de bedrijvigheid om haar heen. Dat we dát voor mensen kunnen doen, vind ik geweldig.”

Iedereen is welkom!

Wekelijks worden op drie dagdelen activiteiten georganiseerd. Op maandag wordt er gewandeld, op dinsdag is de wekelijkse inloopmiddag en op zaterdag kan men deelnemen aan yoga. Bezoeker Albert Cremers: “Ik vind het echt een uitkomst voor onze wijk. De activiteiten zijn heel divers. Er is voor ieder wat wils. Iedere keer is het weer lekker druk en vooral gezellig. Ik hoop dat steeds meer mensen van de wijk Kerensheide gebruik gaan maken van de mogelijkheden die hier geboden worden.”

Kom jij ook meedoen?

Meld je aan via wijkerenshei@gmail.com of loop gewoon eens binnen tijdens de inloopmiddag op dinsdag van 13.00 tot 16.00 uur. Voor vragen kun je ook telefonisch contact opnemen met Marianne Cals via 06-46445700. We kijken er naar uit om je te ontmoeten!

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen