Gezondheid is de basis van alles

Handen in elkaar tegen armoede

Nog steeds zijn er in Nederland, en ook in Stein, veel gezinnen die in armoede leven. Veel van hen weten gelukkig de weg te vinden naar de Voedselbank en worden door betrokken vrijwilligers geholpen. Frans is vrijwilliger bij de Voedselbank en vertelt zijn verhaal.

Frans heeft jaren gewerkt bij DSM en als leraar techniek. Maar hij heeft ook gestudeerd voor gezondheidsconsulent. Naast zijn werk heeft Frans zich altijd ingezet om anderen te helpen. “Het is belangrijk om mensen die het minder breed hebben een helpende hand te bieden”, vertelt Frans. Zo is Frans betrokken geraakt bij het opknappen en opzetten van Buurtcentrum Nieuwdorp en is hij vrijwilliger bij de Voedselbank in het buurtcentrum.

Sterke gemeenschap helpt

“Steeds meer mensen weten de weg naar de Voedselbank te vinden. Dat is voor hen een hele overwinning. We zijn dan ook trots op de mensen die de stap durven te zetten om hulp in te schakelen”. Veel mensen schamen zich echter voor de situatie waarin ze zitten en melden zich nog niet. Er is daardoor behoorlijk wat verborgen armoede in Stein. “Daarom willen we meer communiceren vanuit de hulp voor mensen in armoede en er voor zorgen dat inwoners elkaar meer helpen. In Stein kennen de mensen elkaar, dat zorgt voor een sterke gemeenschap en dat we elkaar beter kunnen ondersteunen”.

Levenswijsheden delen

“De hulp die ik mensen bied gaat vaak verder dan alleen het uitdelen van voedsel. We zorgen dat de mensen zich welkom voelen en elkaar ontmoeten om een praatje te maken. Daarnaast probeer ik de mensen bij te brengen dat alles begint bij een goede gezondheid. Dat is de basis van alles en ook mijn eigen levenswijsheid”. Frans deelt zijn levenswijsheden graag met anderen en geeft regelmatig lezingen hierover. Ook via het voedselafhaalpunt. “Hier heb ik mijn wijsheden opgehangen om anderen te inspireren en hierover te laten nadenken.

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen