Dat maakt Stein voor Louis nog mooier

Door meer om ons heen te kijken

Ondanks zijn Indische roots is Louis een echte Steindenaar geworden. Stein is een dorp waar iedereen hem kent. Het liefst maakt hij met iedereen een praatje.

“Mijn vader vertelde me ooit: doe het werk wat je krijgt. En dat doe ik”, vertelt Louis. Sinds 2004 werkt hij bij de algemene dienst van de gemeente Stein. “Mijn theoretisch vlak is niet mijn sterkste punt. Toch heb ik de kans gekregen om allerlei opleidingen te doen. Daar ben ik erg dankbaar voor. Ik denk en presteer op mijn eigen manier”. Door zijn werk komt hij op allerlei plekken in de gemeente en komt hij in contact met veel mensen.

“Ik hoop anderen te kunnen inspireren”

Louis maakt graag een praatje met mensen. “Sommige mensen zijn erg kortaf en maken geen tijd voor anderen. Ze zeggen zelfs geen goedemorgen”. Voor elkaar klaar staan en blijven communiceren is voor hem een van de belangrijkste dingen die er zijn. Tijdens zijn tijd bij kindervakantiewerk heeft hij dit de kinderen ook willen bijbrengen. “Door te blijven communiceren weet je wat je aan elkaar hebt. En vrienden zijn er voor je in goede en slechte tijden. Ik hoop dat ik met mijn positieve houding anderen kan inspireren".

“Lekker in mijn vel"

Om lekker even weg te zijn van alles, gaat Louis graag hardlopen. “Het is een echte verslaving. Heerlijk om te genieten van de natuur en de omgeving om me heen. Vaak kies ik voor een pittige route, maar het zorgt er vooral voor dat ik lekker in mijn vel zit". Door de bossen naar Geul, Bunde en via Catsop weer terug. “De een gaat voetballen, maar voor mij is het lekker buiten rennen. Als ik niet gerend heb, zit ik me niet lekker in mijn vel”.

Nog mooier

Louis was erg blij toen hij werd gevraagd voor de campagne van de gemeente Stein. “Veel mensen vragen me wel eens of ik Indonesië mis. Maar ik heb dat land nooit gekend. Ik werk in Stein en ik ken de mensen en haar omgeving. Regelmatig zeg ik dat mensen eens wat meer om zich heen moeten kijken”, zo vertelt hij. “Ik hoop dat mensen elkaar meer gaan opzoeken”. Dat maakt Stein voor Louis nog mooier.

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen