Dat maakt Stein voor Lieke toekomstgericht

Stein klaar voor de toekomst

Er moet veel gebeuren, wilt Lieke Schmeitz ooit Stein verlaten als woonplaats. “Zoals het er nu naar uit ziet, blijf ik lekker in Stein wonen. Stein heeft een prachtige ligging en er is altijd wel iets te doen. Ook voor jongeren”.

Lieke heeft, op drie jaar na, haar hele leven in Stein gewoond. Het is de plek waar ze samen met haar familie woont. “Het voelt er vertrouwd. Ik weet hier alles te vinden. Hier liggen mijn roots. Er moet veel gebeuren, mocht ik hier ooit weggaan”, vertelt ze lachend. Stein is rijk aan cultuur. Daarnaast heeft het volgens Lieke een prachtige ligging. De autowegen brengen je zo naar België, Aken en Eindhoven. Maar ook door het groen, het kanaal en de Maas. Én de aanwezige werkgelegenheid. “Stein heeft een dorpse saamhorigheid met de gemakken van een stad”, vat ze samen.

“In Stein is er altijd wel iets te doen”

Ondanks dat jongeren het niet altijd met haar eens zijn, is er altijd wel iets te doen in Stein. Lieke bezoekt graag haar oma en ze is regelmatig in het winkelcentrum te vinden. “Er zijn veel verenigingen, zoals de schutterij waar ik lid van ben geweest. Verenigingen brengen mensen samen. Mensen die zich eenzaam voelen, komen zo weer tussen de mensen. Het is een mooie gelegenheid om vriendschappen te sluiten. Toch kiezen veel jongeren ervoor om in hun vrije tijd naar de stad of naar het centrum van Beek te trekken”.

“Zo laten we zien hoe uniek Stein is”

“Met deze postercampagne kunnen we laten zien hoe uniek Stein is. We hebben het hier goed en het is er heel mooi”. Dat draagt Lieke ook uit in haar rol als voorzitter van de SJAR. Ik wil jongeren laten meedenken over de politiek. Wanneer onze ouders en grootouders er niet meer zijn, moeten wij het doen met keuzes die nu worden gemaakt. Daarom is het belangrijk dat jongeren meedenken”. Stein is de eerste gemeente met een jongerenadviesraad. “We worden steeds meer serieus genomen en gevraagd voor advies. Dat maakt Stein voor mij toekomstgericht”.

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen