Dat maakt Stein voor Karin plezierig werken

Wanneer je werk je hobby is

Karin Delbressine woont, werkt en fietst ten minste als het weer het toe laat in Stein. Ze is een van de kartrekkers van Buurtzorg in Stein. Je herkent haar meteen op de fiets met haar blauwe jas. “Mijn werk voelt als mijn hobby. Samen zorgen we ervoor dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven".

In ‘82 is Karin in Urmond komen wonen. Hier kon ze haar thuis niet vinden. Toen is ze verhuisd naar Stein. “Zeker met kleine kinderen de ideale plek om te wonen. Hier zijn supermarkten, verenigingen en je woont er centraal”. Tot negen jaar geleden werkte Karin bij de Thuiszorg in Stein. “Toen ik daar wegging, wist ik dat ik in Stein moest blijven werken. Hier ken ik het hele netwerk. Daardoor kan ik mensen in Stein veel meer bieden dan op een andere plek”. Ondertussen is ze een van de kartrekkers van Buurtzorg en is ze op de fiets, met haar blauwe jas, erg herkenbaar in Stein.

“Mensen zijn blij dat ik er ben”

Karin heeft samen met 4 andere collega’s in 2010 Buurtzorg Stein opgestart. Nu in 2018 zijn ze al uitgegroeid tot 3 teams binnen de gemeente Stein. Karin en haar teamgenoten zorgen ervoor dat de mensen in Stein zo lang en zo zelfstandig mogelijk kunnen blijven functioneren in hun eigen omgeving. Ze verzorgen mensen die uit het ziekenhuis komen of mensen die zich tijdelijk of helemaal niet meer zelf kunnen verzorgen maar ook verlenen ze palliatieve en terminale zorg. “Zo zorg ik ervoor dat mensen thuis kunnen sterven en niet naar een hospice hoeven. Het omgaan met mensen vind ik het mooiste. Ik ben bij één cliënt thuis en kan zo niet alleen de cliënt, maar ook de partner, de kinderen en de mantelzorger al mijn aandacht geven. Mijn werk voelt als mijn hobby. Ik krijg vaak terug dat naasten erg blij zijn dat ik er ben. En dat voelt heel goed”.

Nergens zo als Stein

“We zijn een zelfsturend team en voelen zelf aan wat er nodig is om de mensen te helpen. We delen onze tijd in overleg met de cliënt zelf in. Dat maakt het werk ook zo prettig. Ik woon en werk heel graag in Stein. Ik ben in Stein getrouwd en heb hier mijn kinderen zien opgroeien. Ik weet niet of ik in een andere gemeente ook zo plezierig zou wonen en werken”.

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen