Dat maakt Stein voor Myriam samen voor elkaar

Want je kunt het soms niet alleen

Myriam werd op straat aangesproken of ze wilde helpen bij Bie Gerda in Meers. “Ik heb geen moment getwijfeld. Hier wilde ik een rol in vervullen”, vertelt Myriam.

Myriam komt uit Berg aan de Maas: “Ik ben een kind van tussen de Maas en het Julianakanaal. Toen ik naar Meers verhuisde, voelde ik direct een klik. Ik dacht: “Hier wil ik nooit meer weg””. Iedereen vond het vreselijk toen de school in Meers sloot. “Een stukje levendigheid verdween uit hartje Meers. Maar gelukkig hebben we inmiddels Bie Gerda. Een fijne dorpsontmoetingsplek, die dat verloren stukje terug heeft gebracht”. Het is belangrijk dat we er voor elkaar zijn. Want alleen lukt het niet altijd. “Er zijn veel mensen die bijvoorbeeld niet meer alleen boodschappen kunnen doen. Vaak willen zij anderen niet om hulp vragen en tot last zijn. Maar in Meers is iedereen betrokken en weten we wat er speelt. Daardoor kunnen we onder elkaar sneller een helpende hand uitsteken waar dat nodig is”.

“Ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen”

In 2015 is Bie Gerda geopend en het loopt als een tierelier. “Ik merk dat mensen er naar uit kijken om te komen. Als mensen één keer zijn geweest, blijven ze komen. Voor mij is het heel belangrijk om mensen bij elkaar te brengen en saamhorigheid te creëren. Het geeft zoveel energie. Ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen”. Myriam ziet zichzelf als een flexvrijwilliger. “Als het lukt ben ik er en help ik mee, maar ik hoef niet elke dag klaar te staan. Er zijn voor elkaar, mensen met elkaar verbinden, samen leuke dingen doen: jong en oud. Dat is voor mij enorm waardevol”.

“Laten we verder kijken dan naar onszelf”

Myriam vond het erg leuk toen ze benaderd werd voor de campagne van de gemeente Stein. “Ik vind dat eigenlijk elke vrijwilliger een poster naast de weg verdient. Maar niet alleen vrijwilligers. Iedereen kan met iets kleins al veel voor een ander betekenen, dat levert prachtige verhalen die energie geven. Laten we er voor elkaar zijn en verder kijken dan alleen naar onszelf. Dat maakt Stein voor mij samen voor elkaar”.

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen