Beter in ons vel door de Village Deal

Maatwerkoplossingen mogelijk

Na het overlijden van haar partner was rondkomen als alleenstaande moeder zwaar. Zeker met drie kinderen die op hoog niveau dansen. “De kosten waren ontzettend hoog. Dit leverde niet alleen mij, maar ook de kinderen veel stress op”. De Village Deal werd ingezet om de familie te ondersteunen. Ze vertelt haar verhaal.

Op het moment dat haar kinderen dansen ontdekten, is haar partner door een ongeval om het leven gekomen. Daarna was rondkomen zwaar, vooral met drie kinderen met een uitdagende hobby. Alles werd opzij gezet, zodat de kinderen konden dansen. “Het dansen heeft de kinderen overeind gehouden en geeft hen houvast. Het is een uitlaatklep, geeft structuur en eigenwaarde”.

“Ik was ten einde raad”

Het hele gezin werkt mee om rond te komen. De kinderen geven zelf dansles, workshops en leveren hun bijdrage aan het huishouden. Toch is dat niet voldoende. Vooral de reiskosten om naar de dansles te gaan, zijn enorm hoog. “We hebben meerdere pogingen gedaan om een financiële tegemoetkoming voor de reiskosten te krijgen, maar helaas voldoen we niet aan de criteria. Mijn dochter is te oud en de afstand net te kort. Elke dag leefden we in spanning of we de dag erna genoeg geld hadden om te kunnen reizen”. Toen op een dag de auto stil viel, was ze ten einde raad. Haar maatschappelijk werker en de huisarts zijn toen in actie gekomen. Zij hebben de situatie bij het dorpenteam ingebracht. “Op dat moment kwam alles samen”, vertelt ze.

“De Village Deal heeft gezorgd voor rust in ons leven”

De Village Deal is ingezet om de reiskosten van de dochter komend jaar te vergoeden. “Je kunt je voorstellen hoe blij ik was. De Village Deal heeft gezorgd voor meer rust in ons leven. De kinderen zitten beter in hun vel en ze kunnen zonder stress doen wat ze het liefste doen. Ondanks alles wat we hebben meegemaakt, wil ik er samen met mijn kinderen een goed verhaal van maken. Ik hoop dat de gemeente door kan gaan met de Village Deal. Meer mensen in de gemeente dreigen tussen wal en schip te vallen. Met de Village Deal kunnen ze een stukje ondersteuning krijgen. Het kan hét verschil maken”, vertelt ze.

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen