Dat maakt Stein voor Fons rijk aan cultuur

Stein van zijn mooiste kant

Fons Verhoeve is dé ambassadeur voor kunst en cultuur in de gemeente Stein. Dagelijks gaat hij op pad met zijn camera en fotografeert hij de omgeving en mensen uit de gemeente. Deze foto’s deelt hij met anderen. “Ik wil graag laten zien hoe mooi Stein is.”

“Zonder kunst en cultuur ben je geestelijk een arm mens”, aldus Fons. “Het is een bindmiddel tussen mensen. Daarom is het zo belangrijk. Stein ligt me na aan het hart. Ik wil laten zien dat we heel veel mooie plekjes in Stein hebben”, vertelt Fons. “Je kunt de hele wereld over reizen, maar ik blijf mensen verrassen met mijn Steinse foto’s”.

Fons laat zien wat er in de gemeente gebeurt

Fons heeft de eerste jaren dat hij in Stein is komen wonen erg moeten wennen. “Maar mensen worden toegankelijker en ze bloeien op als ze mij met mijn camera zien lopen”. Dagelijks is Fons op pad en treft hij mensen. “Als ik iemand tegenkom die een beetje bedroefd kijkt, knoop ik daar een gesprek mee aan. Hij fotografeert deze mensen in hun eigen omgeving en vertelt er een verhaal bij. Met de foto’s die Fons maakt, laat hij zien wat er in de gemeente gebeurt. Dat heeft hij ook gedaan met het boek De Maaskentj dat hij samen met John Baggen en Frans van Mulken onlangs heeft uitgebracht. “Het was een droom die uitkwam. Het boek is ontzettend goed ontvangen en was binnen een mum van tijd uitverkocht”, vertelt hij vol trots. “Wat is er fijner dan mensen een plezier te doen?”

“Ik ben nog lang niet uit gefotografeerd in Stein”

Fons vindt dat ouders zich meer moeten verdiepen en meer tijd moeten vrijmaken om hun kinderen kunst en cultuur bij te brengen. In Stein hebben we aan kunst en cultuur een hoop te bieden. “Ik ben gelukkig met alles wat er hier voor handen is aan kunst en cultuur. Om daaraan te mogen bijdragen maakt mij een ‘rieke mins’”. Dat maakt Stein voor mij zo rijk aan cultuur. Ik ben nog zeker niet uit gefotografeerd hier in Stein. Ik kan nog jaren door!”, lacht Fons.

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen