Dat maakt Stein voor Marloe persoonlijk betrokken

Vrolijkheid zegeviert

Marloe Gelissen ziet in veel kerkdorpen de cultuur vervagen. “Maar hier niet, niet in Stein”, vertelt ze. In Stein, in bijzonder in Urmond, gebeurt enorm veel op cultureel gebied. “Het is belangrijk om dit niet verloren te laten gaan. Het is zo mooi om te zien hoe erg mensen hiervan genieten”.

Altijd goedlachs, hartverwarmend en spontaan. Dat is Marloe. Ze is actief in het verenigingsleven. Zo is ze een belangrijke schakel bij CB Achter de Sjötting, de Vrijheid Urmond en het BBJ jeugdtoneel in Berg aan de Maas. Daarnaast omschrijft ze zichzelf als een echte Vastelaovendj gek. “Samen met mijn man, Wim, en ons comité ondersteunen we de Waterratte bij het uitroepen van de prins”, vertelt Marloe. Veel mensen dragen hun steentje bij en beleven veel plezier. Niet alleen bij een evenement. “Het plezier begint al bij de voorbereidingen en naderhand is iedereen erg trots en blij. Het zorgt voor een stukje saamhorigheid. Iedereen voelt zich dan een echte Urmondenaar. We willen ervoor zorgen dat ons stukje dorpscultuur behouden blijft. Dit zorgt voor het kloppend hart en laat dat asjeblieft kloppen”.

“Iedereen kan zijn steentje bijdragen in Urmond”

Marloe is lid van de Steirische Harmonika Freunde, een grote passie van haar. “Veel mensen uit Urmond en omringende kerkdorpen komen op onze optredens af. En daar kan ik van volschieten. Het is prachtig om te zien dat op zulke momenten de saamhorigheid en de vrolijkheid zegeviert.” Alhoewel er de afgelopen jaren veel nieuwbouw is bijgekomen in Urmond, is namens Marloe iedereen welkom en kan iedereen zijn steentje bijdragen. “Er zijn veel jonge mensen komen wonen en je ziet dat zij de binding met het culturele leven in Urmond nog niet hebben.” Marloe zet zich in om deze mensen enthousiast te maken voor de evenementen in Urmond en de rest van de gemeente.  

“We hebben elkaar nodig”

“Ik ben er trots op om een Urmondenaar te zijn. Daarom vind ik het ook zo leuk dat ik op één van de posters van de gemeente Stein sta.” Zo wordt de gewone inwoner eens geëerd. Alle ambassadeurs staan voor hun eigen stukje Stein en iedereen kan met ons meekijken. Stein is voor Marloe een veilige thuishaven waar alles te halen is. “We zijn rijk aan zo veel organisaties waar veel mensen op mogen meedrijven. We kunnen niks alleen. maar hebben elkaar nodig. En het is heerlijk daar onderdeel van te mogen uitmaken. Dat maakt Stein voor mij persoonlijk betrokken.”

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen