Dat maakt Stein voor Jeu zijn thuis

Ik heb er altijd fijn gewoond

Bij de vraag, wat maakt Stein voor jou, antwoordt Jeu Limpens zonder twijfel: het verenigingsleven! Jeu is een echte verenigingsman. Door de verenigingen vond hij snel zijn thuis in Stein. Toen hij in 1965 in Stein kwam wonen, is hij meteen lid geworden van de Katholieke Werkende Jongeren (KWJ). Al snel volgden de fanfare, het Steinder mannenkoor én de KBO.

“Ik kan niet zonder verenigingen”, vertelt Jeu. “Ik ben graag onder de mensen en maak me graag verdienstelijk voor onze gemeenschap.” Toen Jeu in 1965 in Stein is kwam wonen, werd hij, net als zijn vrouw, lid van de KWJ. “Ik heb vaak gehoord: in Stein komme vrieën, det is ein probleem. Gelukkig heb ik bij de KWJ nooit problemen ondervonden”. Bij de fanfare was dit een ander verhaal. “Daar duurde het langer voor ik mijn plekje had verdiend. Maar toen ik me eenmaal had gesetteld voelde ik me hier ook helemaal thuis”. Jeu heeft zich bij de fanfare bezig gehouden om de jeugd muzikaal op te leiden. Daarnaast zorgde hij voor een grote aanwas nieuwe leden door het werven op scholen. Maar dat was niet genoeg voor Jeu. Ook nam hij jongeren onder zijn hoede om hen voor te bereiden op het solistenconcours. Jeu vertelt lachend: “Mijn dochters hebben er een trauma aan overgehouden en zingen nog steeds eens deuntjes van die tijd”.

“Ik was alleen thuis om te eten en te slapen”

De verenigingen hebben er voor gezorgd dat Jeu zich snel thuis voelde in Stein. Hij was er maar druk mee. “Ik was alleen thuis om te eten en te slapen. Regelmatig stelde mijn vrouw de vraag: Busse hie of busse der neet?” Twee jaar voor Jeu met pensioen ging, kreeg hij last van zijn handen. Hij kon naast zijn werk ook niet meer spelen bij de fanfare. Om zijn muzikaliteit kwijt te kunnen, is hij bij het Steinder mannenkoor gegaan. Daar heeft hij de functie van bibliothecaris op zich genomen en hielp bij het organiseren van het 40-jarig jubileum.

“Ik heb altijd fijn in Stein gewoond”

Om na zijn pensioen in het dagelijks ritme te blijven, is hij gaan zwemmen bij Steinerbos. En werd hij gevraagd om groepsactiviteiten van de KBO te ondersteunen. “Stein is een fijne plek. Ik heb er altijd fijn gewoond.” Jeu vertelt over de vele faciliteiten die er in Stein zijn om mee te kunnen doen in de gemeente. “Dat maakt Stein voor mij mijn thuis. Maar je moet er wel heen gaan. En ich gaon!” Jeu vindt het goed dat de gemeente laat zien waar ze mee bezig is en wat er allemaal gebeurt. “Daar betalen we ook genoeg voor”, grapt hij.

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen