Wittemgenootsjap helpt Elsloo aan AED

Wandelend levens redden

Wandelclub Wittemgenootschap Elsloo organiseert elk jaar voettochten van of naar Wittem voor een goed doel. Dit jaar is dat de aanschaf van een defibrillator (AED) voor Elsloo.

Van ommetje tot wandelclub

Wittemgenootschap Elsloo is in 2009 ontstaan toen enkele wandelaars elkaar na een ommetje in Elsloo tegenkwamen. “En hoever heb je gelopen?” werd gevraagd. “Naar Wittem en terug”, was het als grap bedoelde antwoord. Zo sprak de vermeende wandeltocht zich rond. Inmiddels bestaat de wandelclub 9 jaar en werd onlangs voor de 18e keer de wandeling naar Wittem georganiseerd. Altijd voor een ander lokaal goed doel, zoals Stichting Kleine Monumenten, Zonnebloem afd. Elsloo, Conincxpop, e.a. Daarnaast ontwerpt en verkoopt de club de carnavalsposter in Elsloo, waarvan de opbrengst naar de stichting Hope Project India gaat.

Tijd voor een AED

Dit jaar is de keuze gevallen op de aanschaf van een AED voor Elsloo. Een ingrijpende gebeurtenis was daarvoor de aanleiding. De vader van de penningmeester werd enkele jaren geleden getroffen door een hartstilstand. Er was toen nog geen (openbare) AED in Elsloo. Gelukkig waren hulpverleners snel ter plaatse en overleefde hij de gebeurtenis.
Inmiddels zijn er in de hele gemeente Stein AED’s, maar hoe dichter het netwerk hoe beter. “Daarom dat het ook tijd wordt om in Elsloo een AED te plaatsen, vertelt Roger Wouters, penningmeester van de wandelclub. “Hopelijk hoeft hij nooit gebruikt te worden, maar mocht dat wel zo zijn, dan kan het levens redden!” En dat allemaal dankzij de wandelaars van Wittemgenootsjap Aelse. Naar verwachting wordt de AED eind 2018 geplaatst.

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen