Bie Gerda kom je thuis

Vrijwilligers zorgen voor thuis in Meers

“Ik was op zoek naar ontspanning, dat had ik hard nodig. Bie Gerda bleek daarvoor de perfecte plek”. Bie Gerda is de plek in Meers waar inwoners komen voor een gezellig dagdeel. Tal van vrijwilligers zorgen daar elke dag voor. Een groep enthousiaste vrijwilligers vertelt er over.

Volgens een van de vrijwilligers zoeken mensen altijd een manier om te verenigen. Uit het DOP Meers is op initiatief van de gemeente een dorpscentrum voorgesteld. Vrijwilligers hebben dit opgepakt en zo is de werkgroep Jong & Oud ontstaan. Zij zijn op zoek gegaan naar een geschikte locatie voor Bie Gerda. Dankzij hun doorzettingsvermogen en het zelf aantrekken van subsidies via gemeente, provincie en diverse fondsen hebben ze de oude bakkerij en zelfbedieningszaak kunnen omtoveren tot dorpscentrum.

“Bie Gerda brengt mensen samen en zorgt ervoor dat mensen niet alleen hoeven zijn”. De vrijwilligers zorgen voor een gevarieerd programma. “Mensen komen hier een kopje koffie drinken, om samen te kienen of om deel te nemen aan andere activiteiten”. Veel van deze activiteiten zijn gratis, soms wordt er een kleine vergoeding gevraagd.

“Je ziet mensen opleven sinds ze hier komen”

De vrijwilligers bedenken telkens weer nieuwe en vooral leuke manieren om mensen naar Bie Gerda te krijgen. Zo ontstond het idee dat iedereen een koffiemok meekreeg en aan iemand kon geven, die nog niet bij Bie Gerda kwam. Deze mensen werden uitgenodigd om met de mok een kopje koffie te komen drinken en zo kennis te maken met Bie Gerda. “Je ziet mensen opleven sinds ze hier komen, daar doen we het als vrijwilligers voor”.

“Bie Gerda is voor iedereen”

“Veel mensen denken dat Bie Gerda er is voor ouderen, maar het is voor iedereen. Ook voor mensen die stoppen met werken. Zij zijn op zoek naar iets om hun vrije tijd te besteden. Bie Gerda kunnen ze altijd terecht. Gelukkig zien we ook steeds meer jongeren. Die komen vooral af op het Repair Café.” Elke derde zaterdag van de maand komen mensen naar Repair Café voor kleine herstelwerkzaamheden, zoals fietsen, kleding, meubels, etc. “Jongeren met een platte band zien we regelmatig. De band plakken we samen met hen. Het gaat dus niet alleen om de gezelligheid en tijdverdrijf, maar je leert hier ook van elkaar”.

“De wensauto haalt je thuis op en zet je thuis weer af”

Alle inwoners van de gemeente Stein kunnen gebruik maken van de wensauto. Met name voor mensen die minder mobiel zijn, is dit een ideaal middel. “Meers was een van de eerste pilots van de wensauto in Limburg. Bie Gerda kun je van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 terecht om een afspraak voor de wensauto inplannen.”

Bie Gerda is er voor iedereen. Iedereen is van harte welkom om mee te doen. Bie Gerda is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 17:00 uur. Kom je ook een kopje koffie drinken met een van de vrijwilligers? Kijk voor meer informatie en alle activiteiten op de website van Dorpsdagvoorziening Meers. Voor meer informatie over de wensauto. Meer weten over wat er allemaal in Meers gebeurt? Kijk dan op: www.gemeentestein.nl/dop-meers

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen