Wat maakt Stein voor Kyra Gerdingh

“Ik voel me verplicht om te doen wat ik kan in mijn omgeving”

In deze rubriek vertelt een trotse inwoonster van Stein wie zij is, wat zij doet en waarom het zo mooi werken en wonen is in onze gemeente. Dit keer is het de beurt aan tattoo-artiest Kyra Gerdingh (38). Eind juni legde Kyra de laatste hand aan een kunstwerk onder de brug in Stein. Ze ontwierp dit  samen met buurtbewoners en de gemeente.

Als je Kyra’s enthousiasme voor Stein hoort, zou je denken dat ze er geboren en getogen is. Nee, Kyra heeft haar wortels in het Gelderse Zevenaar. “Op de middelbare school in Stein is mijn liefde voor deze gemeente ontstaan”, vertelt ze. Na wat omzwervingen wilde Kyra maar wat graag terug naar Stein. Ondertussen woont ze er alweer vier jaar met haar gezin. “Het is de aangename sfeer in combinatie met de natuur waar ik van houd.”

Betty Boop

De veelzijdige Kyra is op verschillende terreinen actief in de gemeente. In 2019 opende ze de Tattooshop Betty Boop, genoemd naar de Amerikaanse strip- en tekenfilmfiguur. Ze bruist van ideeën en wil meer met Betty Boop. “In de toekomst wil ik de zaak openstellen voor live optredens van lokale muzikanten. Ook kunstenaars in prison art, straat- en tattookunst geef ik daar graag een podium. Kunst verbindt, verbreedt je beeld en zet je aan het denken. Daarom wil ik  graag  reclame maken voor kunst en het aan de man brengen.”

Natuur

In haar kunst en dagelijks leven uit de tattoo-artiest haar liefde voor de natuur volop. “Ik ben van de flora en fauna.” Met hart en ziel draagt ze haar steentje bij aan een duurzame samenleving. Zo opperde ze bij de school van haar kinderen het idee van een pluktuin dat de school verder vormgaf. En bij scouting is ze leidster van de jonge Bevers. “Natuur en duurzaamheid hebben in alles mijn aandacht: lichaamsverzorging, huishoudelijke producten, eetgewoonten, watergebruik, activiteiten die ik onderneem... Ik voel me verplicht om te doen wat ik kan in mijn omgeving.”

Schilderij onder de brug

De natuur is ook aanwezig in het schilderij onder de brug bij Stein. Kyra ontwierp het in samenspraak met de buurt. “De wensen van de bewoners strookten met mijn ideeën voor een schilderij op die plek. Er zijn onder andere beestjes en onkruid uit de directe omgeving in verwerkt. Het was zo leuk dat buurtkinderen een dag meehielpen met schilderen. Dat maakt dat het schilderij ook een beetje van hen is.”

‘t Brook

Vraag Kyra wat haar favoriete plek is in de gemeente Stein en ze kent er vele: ’t Brook, wandelgebied Fontein, pontje bij Berg, Kasteel Elsloo, aan de Maas bij Meers… En als ze er één mag kiezen? “’t Brook. Al generaties lang is dit dé huttenplek voor kinderen. Ze bouwen daar hutten met takken en ander materiaal uit de natuur. Zo leuk. Echt een super plek!”

Lees de hele Maaskentjer.

Maaskentjer juli 2023

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen