Het verhaal achter rondkomen

Het zal je vast niet ontgaan zijn: er is een speciale editie van de Maaskentjer uitgebracht. Helemaal in het teken van rondkomen. Een onderwerp dat alle inwoners van Stein raakt, of ze nu moeite hebben om rond te komen of niet. Deze editie is gemaakt voor én door inwoners. Onder andere omdat uit het Steinse onderzoek naar rondkomen in 2022 bleek dat veel inwoners niet goed weten waar ze terecht kunnen met hun vragen over geldzorgen. Op donderdag 15 juni ging wethouder Dassen op pad om vier inwoners die meegewerkt hebben aan deze editie, te verrassen.

Mooiste gedichten

Een verrassing was het zeker voor drie leerlingen van Groenewald! Terwijl meester Tim over de middeleeuwen vertelde, werd opeens op de deur geklopt. Of Jurre, Pien en Aïsha even naar voren wilden komen. Deze drie jongeren hebben namelijk een gedicht geschreven over rondkomen. Van alle inzendingen koos de SJAR hun gedichten als de mooiste. Ik vond het dan ook een mooie gelegenheid om hen persoonlijk te bedanken en een exemplaar van de speciale rondkomen-editie te overhandigen. Wist je trouwens dat de andere gedichten een plek krijgen op de rondkomen-pagina die je in iedere Maaskentjer terug kunt vinden?

Stapje verder

Natuurlijk hebben we ook een bezoek gebracht aan onze ambassadeur: Hilde Janssen. Samen met haar hondje Bikkel verwelkomde ze ons bij haar thuis. Dat haar verhaal iets los maakt bij inwoners, blijkt wel uit de eerste dagen na het verschijnen van de rondkomen-editie. Zo vertelde Hilde dat ze de afgelopen dagen regelmatig wordt aangesproken door vreemden. Die spontaan hun verhaal delen. Omdat ze nu weten dat Hilde weet hoe het is om schulden te hebben. En het heel fijn vinden om hun verhaal te kunnen doen bij iemand die gewoon luistert. Mensen die in Hilde een voorbeeld zien. En laat dat nu net de reden zijn dat Hilde haar verhaal gedeeld heeft met jullie: om anderen een stapje verder te helpen op hun weg naar een schuldenvrije toekomst!

Bezoek Frank Groenewald Rondkomen

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen