Een plek waar onze kinderen herinneringen maken

Urmondenaren creëren samen een natuurlijke speelvoorziening

Samen lopen we naar speelvoorziening Molenpark in Urmond. Een speelvoorziening die is gerealiseerd door een initiatief van een stel Urmondenaren die zich hebben samen gepakt. Raymond Vanhingel (voorzitter Stichting Speelvoorziening Molenpark) vertelt hoe dit is ontstaan.

Tijdens het wandelen naar spel- en speelvoorziening Molenpark in Urmond begint Raymond enthousiast te vertellen. Het is een zonnige dag en al gauw komen we aan bij de speeltuin. “Toen mijn dochter ongeveer twee jaar oud was, was hier in de buurt nog geen speelvoorziening. Ik ben daar toen destijds handtekeningen voor gaan verzamelen, maar helaas was hier toen geen budget voor”, vertelt Raymond. Een tijd later heeft hij zich aangesloten bij een groep buurtgenoten die bezig waren met het realiseren van een natuurlijke speelvoorziening.

“Het is belangrijk dat kinderen naar buiten gaan”

Dit idee werd gedragen door het DOP en de gemeente. De werkgroep is zelf op zoek gegaan naar financiële middelen. Ook plaatselijke ondernemingen hebben geholpen bij de realisatie van de speeltuin. Bijna een jaar geleden is de speeltuin geopend. “Kinderen zitten steeds vaker binnen op de tablet. Ik vind het belangrijk dat ze naar buiten gaan. Gelukkig zie ik dat er dagelijks kinderen spelen.”

“Samen creëren we mooie herinneringen voor onze kinderen”

Niet alleen kinderen, maar ook ouders en grootouders zijn welkom hier. Het is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Regelmatig organiseert de werkgroep leuke activiteiten, zoals zaklopen en koekjes bakken. Samen met de buurt houden ze en oogje in het zeil. En letten ze erop dat het speelterrein er goed bij ligt. “Als werkgroep zijn we erg trots op het eindresultaat. Samen creëren we een dorp dat leeft. En zorgen we ervoor dat onze kinderen mooie herinneringen kunnen maken. Die vergeten ze niet meer”, vertelt hij. “Alleen was ons dit niet gelukt, maar veel handen maken licht werk.”

Heb jij ook een mooi inwonersinitiatief? Neem een kijkje op: https://www.gemeentestein.nl/subsidie-aanvragen-voor-dop. Lees hier meer over Speelvoorziening Molenpark? En neem een kijkje op hun Facebookpagina

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen