De eerste zonnepanelen zijn gelegd

Een stukje maatschappelijke bijdrage

Gemeente Stein is een groot zonnepanelenproject gestart. Eind augustus zijn de eerste zonnepanelen gelegd bij Sjraar en Carla van Heijster. “Naast een stukje maatschappelijke bijdrage, voel je het ook nog eens in je portemonnee”.

Sjraar heeft met zijn vrouw, Carla, de voorlichtingsbijeenkomst over het zonnepanelenproject van gemeente Stein bijgewoond. Inwoners kunnen een lening afsluiten voor de aanschaf van de zonnepanelen tegen een voordeling tarief. De maandelijkse aflossing hiervan is lager dan de besparing op de energierekening. Deelnemers lossen de lening in 15 jaar af. Na aflossing zijn de panelen eigendom van de deelnemer. “Een duidelijk verhaal van gemeente Stein en Volta Solar”, aldus Sjraar. Hij heeft het gevoel dat anderen zullen volgen. “Ik zou iedereen willen adviseren die het nog niet heeft gedaan om er eens over na te denken. Het is een stukje maatschappelijke bijdrage die je ook in je portemonnee voelt.”

“Het budget wordt verhoogd”

Gemeente Stein heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. “Als gemeente willen we niet alleen het gebruik van zonne-energie onder inwoners stimuleren, maar zeker ook een stukje bewustwording op het gebied van duurzaamheid creëren”, vertelt Danny Hendrix (wethouder Fysieke leefomgeving). Zo stelt gemeente Stein leningen beschikbaar om deelnemers te ontzorgen: alles wordt geregeld, van installatie tot service. Het zonnepanelenproject is een groot succes gebleken. “Het succes is zo groot dat het budget voor de leningen die de gemeente beschikbaar heeft gesteld, wordt verhoogd. Zo zetten we samen met onze inwoners de volgende stap richting een duurzame samenleving.”

Meer weten over dit project? Lees dan verder op: www.gemeentestein.nl/zonnepanelen

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen