Een weekend weg in eigen land: Stein

Genieten van al dat moois

Madeleine van de Wouw (blogger van Puur op reis) ontdekte Stein samen met haar dochter tijdens een lekker weekend weg. “Met deze zomerse temperaturen hoef je niet meer weg naar het buitenland”, schrijft ze.

Na een lunch en een rondleiding bij Brouwerij de Fontein stappen ze op de pedalen. Zo vervolgt de weg verder naar het Streekmuseum in Elsloo. Met een routeboekje fietsen ze de Maaskanterroute waarbij je kunt kiezen tussen een lange (27 kilometer) en een kortere route (19 kilometer). Tijdens de fietstocht genieten ze merkbaar van hun omgeving. “Er is hier zo veel moois te zien. We zijn geregeld afgestapt om een foto te maken”. Na een dag fietsen, sluiten ze de dag af met een avondwandeling door Elsloo.

“Er is zo veel moois te zien in Stein”

Op dag twee vervolgen Madeleine en haar dochter hun tocht per kajak. Door het zomerse weer en de droogte staat het water laag. Dit zorgt voor het nodige duw- en trekwerk bij de stroomversnellingen. Het levert wel een aantal keer de slappe lach op. Na de kajaktocht nemen ze het veerpontje en vervolgen ze hun tocht op de fiets. “Ook nu genieten we weer van het prachtige landschap met koeien, dorpjes en uitzichten”, schrijft ze.

“We zijn culinair in de glutenvrije watten gelegd”

“We zijn tijdens dit weekend culinair in de glutenvrije watten gelegd”, vertelt ze. Van lunchen in de brouwerij waar Lonneke Brouns het verhaal van De Fontein vertelt. Tot dineren in Kasteel Elsloo waar Jo Meijers laat zien dat je met hard werken ergens komt. Als laatste lonkt de Bosti van Brasserie Steinerbos naar ze. Benieuwd naar het hele avontuur van Madeleine? Lees dan verder op: https://www.puuropreis.nl/we-waren-in/landen/landen-nederland/14681-korte-break-in-eigen-land-ontdek-stein en https://www.puuropreis.nl/wellness-wellness-en-gezond/wellness-onze-trips/14683-eten-en-drinken-in-stein. Kijk ook op: www.gemeentestein.nl/ontdek

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen