Wat maakt Stein voor Jens Colsters

Wat maakt Stein voor Jens Colsters?

" Ik krijg veel positieve reacties op mijn TikTokvideo’s – Limburgers vinden het herkenbaar"

In deze rubriek vertelt een trotse inwoner van Stein wie hij is, wat hij doet en waarom het zo mooi wonen en werken is in onze gemeente. Dit keer is het de beurt aan Jens Colsters (20), die met zijn video’s op TikTok menig internetgebruikers aan het lachen heeft gemaakt.

Jens werd na de opkomst van TikTok een enthousiaste gebruiker van het social mediaplatform. Na een tijdje besloot hij zelf een video te
maken. Dat zijn video’s door tienduizenden en soms honderdduizenden mensen bekeken zouden worden, had hij niet verwacht. "Ik zat met
een vriend van me in de auto. We gingen net de carwash in, toen hij opeens zei: Jens, je gaat viraal! De video die ik geplaatst had zat op dat moment al op 15.000 views. Uiteindelijk werden dat er 200.000."

Herkenbare video’s

De Limburgse taal speelt een grote rol in zijn video’s. Niet alleen spreekt Jens Limburgs, soms vormt de taal het hoofdonderwerp in de filmpjes. "Die eerste video die viral ging, ging over het woord ‘enne’. Dat gebruiken we in zo veel verschillende betekenissen. Ik kreeg veel leuke reacties hierop. Heel veel mensen vinden het herkenbaar."

Inspiratie uit Limburg

Waar Jens zijn inspiratie vandaan haalt? Thuis. "Ik vind het grappig hoe wij – dat wil zeggen; mijn ouders en ik – met elkaar omgaan. Best wel veel situaties zijn herkenbaar. Ik vind het leuk om dat uit te lichten. Mijn moeder doe ik vaak na met een handdoek op mijn hoofd." Dat de situaties extra herkenbaar zijn voor Limburgers, is een pluspunt voor Jens. "Ik ben trots op mijn roots. Ik geniet zelf
ook altijd van interviews waarin een Limburger met een zwaar accent te horen is. Leuk, toch?"

Muziek uit de natuur

Zelf is Jens in Stein opgegroeid, waar hij nog steeds als tevreden mens woont. "Dit is waar ik wil zijn. Mijn vrienden en vriendin wonen hier. Bij LUNA kan ik lekker lunchen. En de omgeving hier is ideaal voor mijn muziek. Ik neem regelmatig geluiden op in de natuur, zoals vogels, krekels of het geluid van de regen."

Eigen plekje

Jens is naast TikTokker namelijk ook nog muzikant. "Muziek maken vind ik geweldig. Ik stop er mijn hart en ziel in. "Hij maakt lo-fi, dat staat voor low fidelity. "Dat is rustgevende muziek die vaak op de achtergrond afgespeeld wordt, bijvoorbeeld tijdens het studeren. "Wanneer Jens gevraagd wordt wat zijn favoriete plek in de hele gemeente is, hoeft hij dan ook niet lang na te denken: "Thuis. Hier maak ik mijn TikToks en muziek. Mijn gitaar en piano staan op m'n kamer, daar heb ik echt mijn eigen plek. Als ik maar thuis kan zijn, ben ik blij."

Lees de hele Maaskentjer van december.

Foto Jens Colsters Maaskentjer dec 2022

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen