Wat maakt Stein voor Sinterklaas?

Wat maakt Stein voor Sinterklaas?

‘Mijn paard heeft speciale training gehad om zonnepanelen op daken te ontwijken’

In deze rubriek vertelt een trotse inwoner van Stein wie hij is, wat hij doet en waarom het zo mooi wonen en werken is in onze gemeente. Dit keer laten we een bijzondere gast aan het woord: niemand minder dan Sinterklaas!

Dit jaar is voor de Sint extra bijzonder: hij mag voor het eerst in drie jaar weer langskomen in Stein, dat stiekem toch wel zijn lievelingsgemeente is. “Mijn Pieten maken ieder jaar opnieuw ruzie over wie er mee mag op de boot naar Stein,” aldus Sinterklaas. “En dat is niet voor niets: de kinderen hier zijn fantastisch. Mijn Schipperspiet was al een paar jaar niet meer in Stein geweest, dus hij was de weg even kwijt. Dankzij alle kinderen die aan de kant stonden de te joelen, konden we alsnog op de juiste plek aanmeren.”

Avonturen van de Sint

Hoewel de Sint met volle teugen geniet van alle momenten die hij in Nederland mag doorbrengen, kan zijn verjaardag plannen ook wel eens stressvol zijn. “Soms doet de stoomboot het niet, is mijn paard uitgeleend of zijn er cadeautjes zoekgeraakt. Dat brengt extra spanning met zich mee, maar de Sint is oud en wijs genoeg om het altijd op te lossen vóór 5 december.”

Daken vol zonnepanelen

Sinterklaas heeft tegenwoordig wat extra obstakels om mee te dealen. Zo liggen veel daken in Stein vol met zonnepanelen. “Mijn paard heeft hier een speciale training voor gehad én we hebben zonnepanelenhoeven laten maken.” De Sint weet zich ondanks de technologie van de moderne tijd nog steeds ongezien over de daken te verplaatsen. “We zijn heel goed in het ontwijken van beveiligingssystemen en smartphonecamera’s.”

Geen stukje muur onbenut

Ook dit jaar hebben talloze kinderen de mooiste creaties achtergelaten in hun schoen, zo vertelt de Sint. “Het is ongelofelijk om te zien hoeveel prachtige tekeningen ik krijg. Die zorgen echter voor een klein opbergingsprobleem: waar laat ik al die kunstwerken? Van mijn speciale pakhuis tot mijn privévertrekken: alles hangt vol!”

Een ui voor de papa’s

Niet alleen kinderen laten tekeningen achter, volgens Sinterklaas zijn er ook vaders die hun schoen proberen te zetten. “Er zijn papa’s die een wortel in hun schoen achterlaten in de hoop iets leuks te vinden in de ochtend. Dat kan natuurlijk niet, onze cadeautjes zijn voor kinderen bedoeld. Wat de Sint dan wel achterlaat in de schoen van de vaders? Een ui. Soms twee.”

Mooiste plek in Nederland

Sinterklaas heeft met zijn mensenkennis allang door dat Steindenaren uit het goede hout gesneden zijn. “Het zijn eigenzinnige, doch vriendelijke mensen die wel van een glaasje bier of limonade houden.” De Sint brengt hier dan ook graag wat extra tijd door. “De mooiste plek in Limburg en misschien wel in heel Nederland ligt in het bos van Elsloo. Daar bij de beek die onder de Duiker loopt, ga ik af en toe zitten om naar het kabbelend water te luisteren en naar de vogels te kijken. Ook de Sint heeft af en toe me-time tijd voor zichzelf nodig. Daarna kan ik weer met frisse energie de daken op!”

Nieuwsgierog naar nog meer nieuws in de gemeente Stein? Lees het in de hele Maaskentjer.

Maaskentjer november Sint 2022

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen