Naomi, de nieuwe Augstkoningin

Oogstdankfeesten, een uniek cultureel evenement

Onlangs is de nieuwe Augstkoningin van de Oogstdankfeesten bekendgemaakt: Naomi. “Een lang verwachte droom die uitkomt”, vertelt ze. Dit jaar wordt alweer de 72e editie van dit evenement georganiseerd.

Op 8 juli is de nieuwe Augstkoningin van Berg aan de Maas bekend gemaakt. Naomi Omani. Ze is zeventien jaar en geboren en getogen in Berg aan de Maas. Ze neemt de Augstkroon over van Mirna Munsters. “Samen met mijn vader en moeder heb ik ontzettend hiernaar uitgekeken. Vandaag kan ik eindelijk vol enthousiasme aan deze bijzondere taak beginnen. Ik ben heel benieuwd wat mij te wachten staat. Ik weet zeker dat we er samen een fantastisch jaar van gaan maken,” vertelt ze enthousiast. Het was voor Naomi een lang verwachte droom die uitkomt.

Helden van toen en nu

De Oogstdankfeesten, ook wel het Augst Cultuurfestival genoemd, zijn een uniek cultureel evenement. Dit jaar wordt de 72e editie georganiseerd met het thema: Helden van toen en nu. In het weekend van 17 t/m 20 augustus vinden er dagelijks activiteiten plaats voor jong en oud. Het hoogtepunt is de zondagmiddag waarbij de Augst Parade door de kern van Berg loopt. Na afloop van de parade vormen de paradewagens het decor voor toneel, dans en muziek. Hier vinden optredens plaats van bekende namen zoals  Oxygen, Arte Favola, YouTuber Ben Peters en Party Kryner.

Vrijwilligers zorgen voor cultureel vermaak voor jong en oud

De Oogstdankfeesten worden traditioneel gehouden als dank voor de oogst. Het is een evenement volledig georganiseerd door vrijwilligers. Het feest brengt mensen samen. Ze zoeken elkaar op om samen het feest te vieren. De Bergse gemeenschap zorgt voor cultureel vermaak voor jong en oud. Augst Cultuurfestival is een evenement dat in Nederland staat op de Nationale Inventaris Immaterieel Cultureel Erfgoed. En daar is de organisatie trots op.

Wil je meer weten over de Oogstdankfeesten of ben je benieuwd naar het volledige programma? Kijk dan op: https://www.augst-cultuurfestival.nl/. En bekijk hier wat er nog meer in Berg aan de Maas gebeurt: www.gemeentestein.nl/dop-berg

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen