De leukste uitstapjes in Stein

Maak je eigen minivakantie

Het heerlijke weer maakt het ideaal om lekker buiten te zijn. “Stein is een bestemming om lekker actief te zijn samen met je kinderen. Maar ook om met zijn tweeën te proeven van de Limburgse gastvrijheid”, aldus Sandra van Bijsterveld, blogger van Stralend Schrijven. Ze zet haar uitstapjes op een rij.

“Afstanden in Stein zijn goed te fietsen en zorgen ervoor dat je Zuid-Limburg van haar mooiste kant kan zien.” Er zijn verschillende wandelroutes, zodat je ook fijn kunt wandelen. Daarnaast kun je in Stein ook kanoën: “Dit mag je eigenlijk niet missen.”

Na een dag fietsen en kanoën, is de familie naar Steinerbos geweest. Zeker met kinderen is Steinerbos een leuk uitje vertelt Sandra: “Er is zo veel te doen.” De kinderen kunnen er eindeloos spelen en er is een buitenzwembad met een grote glijbaan. Ook voor de ouders is er genoeg te doen, zoals het roeien op de vijver en eten bij de brasserie.

“Er is hier meer aandacht voor échte smaak”

Bij het eten en drinken kwam het bourgondische in de Limburgers echt naar voren. “Het lijkt wel alsof er meer aandacht is voor échte smaak - ook bij simpele dingen.” Ze heeft kennis gemaakt met Limburgs specialiteiten bij Brasserie Steinerbos, Brouwerij De Fontein en eetcafé Auwt Aelse.

De dag werd afgesloten bij Van der Valk Hotel Stein-Urmond. “Een ideale ligging. Vlak bij de snelweg en de fietsroute. Veel zijn we niet bij het hotel geweest, maar het ontbijt heeft een goede indruk gemaakt.” Sandra schrijft op haar blog uitgebreid over wat ze allemaal heeft gedaan. Meer lezen? Kijk dan op: https://www.stralendschrijven.nl/uitstapjes-stein-zuid-limburg/. Neem ook een kijkje op: www.gemeentestein.nl/ontdek