Wat maakt Stein voor Bart Weijling?

“Mijn droom is dat mensen met plezier naar mijn camping komen”

In deze rubriek vertelt een trotse inwoner van Stein wie hij is, wat hij doet en waarom het zo mooi wonen en werken is in onze gemeente. Dit keer is het de beurt aan Bart Weijling (51), die sinds februari 2021 de trotse eigenaar is van Camping Catsop.

Wat begon als een terloopse opmerking, werd vorig jaar werkelijkheid. “Ik was op een verjaardag waar de kleindochter van de vorige eigenaar van Camping Catsop ook was, toen mijn vrouw half grappend tegen haar zei: als Sef de camping ooit verkoopt, dan wel aan ons! December 2020 kregen we een telefoontje; of we nog steeds geïnteresseerd waren. Dat waren we. Zo gezegd, zo gedaan: we zijn in het diepe gesprongen.”

Kamperen als vroeger

Hoewel Bart al wat veranderingen heeft aangebracht, wil hij de filosofie van de camping hetzelfde houden. “We hebben de infrastructuur veranderd, een nieuw sanitairhuis gebouwd, een nieuwe waterleiding gelegd en voor meer stekkers gezorgd. Het is echt kamperen, zoals je dat van vroeger gewend bent. Dat wordt steeds zeldzamer. Veel campings zijn uitgegroeid tot grote parken met onder andere stacaravans. Dat willen wij niet. Onze camping is kleinschalig en in een prachtige, rustige omgeving. Dat is juist de charme.”

Vol kampeerterrein

Of Camping Catsop nog steeds in trek is? Dat kun je wel zeggen. “Deze zomer was waanzinnig mooi. Uiteindelijk hebben 3500 mensen op de camping vertoeft. Je wil er natuurlijk ook voor zorgen dat ze het leuk hebben hier. Daarom bieden we iedere ochtend koffie- en broodjesservice, met dank aan bakkerijen Rob Janssen en Frits Mennens. Gasten kunnen ook zelf fruit plukken van de hoogstam fruitbomen die op het terrein staan. Daar krijgen we vaak complimenten over.”

Trotse gastheer in Catsop

Bart woont inmiddels al 32 jaar in Zuid-Limburg en vindt het heerlijk in Catsop. “Wat ik zo fijn vind hier, is dat iedereen voor elkaar klaarstaat. Er wordt veel georganiseerd en we passen op elkaar. Dat is waardevol. Dat heb ik zelf ook ervaren: de gemeente heeft me waanzinnig goed geholpen bij de veranderingen die ik wilde doorvoeren op de camping. Ik zie het als een voorrecht om gastheer te mogen zijn in mijn eigen dorp. En het is mijn droom dat mensen met plezier de camping bezoeken.”

Lees de hele Maaskentjer op onze website.

Bart Weijling Maaskentjer september 2022

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen