Stein, een goed bewaard geheim in Limburg

Laat je verrassen in Stein

“Wil je naar Limburg? Vergeet Maastricht of Valkenburg. Schakel een standje terug”, aldus Marieke Willems van TRVLMRK. Ontdek de rust en de natuur in deze mooie gemeente en laat je verrassen. Ze vertelt over haar bezoek aan Stein.

Stein ligt aan het RivierPark Maasvallei en kenmerkt zich door een verscheidenheid aan planten, kruiden en dieren. “Het mooiste aan Stein is voor mij de indrukwekkende natuur”, schrijft Marieke. “Een prachtige groene omgeving die het beste is te ontdekken met de fiets of te voet.” Zelf heeft ze gekozen voor de fietstocht Maaskanter route. Een route van 19 of 27 kilometer die je langs de mooiste plekjes in de regio voert.

“Stein is het best te ontdekken met de fiets of te voet”

De fietstocht brengt Marieke naar de prachtige kasteenruïne en ze bezoekt Brouwerij de Fontein. Hier kun je kiezen voor een proeverij en lekker bier, vertelt ze. Ook bezoekt ze het Museum voor Grafcultuur en het Streekmuseum Elsloo: “De twee kleine musea zijn beide de moeite waard om te bezoeken door de enthousiaste en uitgebreide uitleg van de medewerker.”

“Op de Maas kun je een toffe en avontuurlijke kano- of rafttocht maken. Super leuk en geschikt voor jong en oud.” Deze brengt haar naar Woodhenge. Ze schrijft: “Een mooie mystieke plek die op het eerste gezicht lijk op een afgebrand bos.” Mariekes favoriete plekken om te eten zijn LUNA en Junn’s coffee. En ze heeft haar dag afgesloten in Hotel Restaurant Kasteel Elsloo. “Een hele gave locatie waar je heerlijk kunt wandelen”, aldus Marieke.

Meer lezen? Kijk dan op: https://trvlmrk.com/stein-een-goed-bewaard-geheim-in-limburg/. Neem ook een kijkje op: www.gemeentestein.nl/ontdek

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen