Wat maakt Stein voor Johan Visschers?

“Ik liep honderd marathons in dertig verschillende landen”

In deze rubriek vertelt een trotse inwoner van Stein wie hij is, wat hij doet en waarom het zo mooi wonen en werken is in onze gemeente. Dit keer is het de beurt aan Johan Visschers (67) uit Elsloo, die dit jaar zijn honderdste marathon gelopen heeft.

Johan is altijd al een sportliefhebber geweest, zo vertelt hij: “Begin jaren ’80 werd het triatlonconcept bedacht. Dat was perfect voor mij, omdat ik toen al jarenlang aan zwemmen en wielrennen deed. In hardlopen had ik iets minder ervaring. Ik ben ermee begonnen in Stein en daarna nooit meer vanaf gekomen. Ik deed mee aan lokale wedstrijden, zoals de Halve Marathon Stein. Ik vind het heerlijk dat je je hoofd kan leegmaken tijdens het rennen en dat je van de omgeving kunt genieten. Met alle mooie natuur in Stein zit dat natuurlijk helemaal goed.”

Welkom bij de 100 Marathon Club

Toen Johan na dertig jaar triatlon niet langer kon zwemmen vanwege een blessure, besloot hij zich te focussen op marathons. Beter gezegd: op héél veel marathons. “Een vriend van me stelde voor om in totaal honderd marathons te lopen. Als je dat doet, mag je lid worden van de 100 Marathon Club Nederland. En als je in dertig landen een marathon uitloopt, mag je bij de World Country Marathon Club. Daar ben ik heel trots op. Ik ben een van de zeven Nederlanders die dat gedaan heeft.”

Carnavalsvlag in New York

Wie Johans allergrootste fan is? Zijn vrouw! “Toen ik mijn honderdste marathon liep, kreeg zij een soort award voor trouwste supporter. En terecht: van de honderd marathons heeft zij er maar drie gemist. Voor mij is het altijd een oppepper om haar tijdens het rennen te zien. Toen ik een keer in New York liep, stond ze me bij het 32 kilometerpunt aan te moedigen met een carnavalsvlag van Elsloo. Dat zijn de mooie momenten.”

Hardlopen langs het kanaal

Johan is geboren in Elsloo en is sindsdien nooit meer weggegaan. “Het voelt echt als mijn dorp. Ik ken hier iedereen, was Seniorenprins bij CV De Sajelaire en houd van de gezelligheid en de natuur. Voor een hardloper is dit ook ideaal: als ik mijn straat uitloop, ben ik al bij het kanaal. Daar ga ik het liefst rennen. Je kunt dan in alle rust sporten, terwijl er af en toe een bootje langs komt varen.”

Rollend de Scharberg af

“Het Julianakanaal heeft iets speciaals. Als kind bracht ik er ook al veel tijd door. We rolden soms de Scharberg af, dan waren we na afloop zo duizelig als een kuiken. Als het warm was buiten, zwommen we veel in het kanaal. Nu mag dat niet meer, maar vroeger sprongen we dan ook wel vaker van de brug af het water in. Dat is zo’n acht of negen meter hoog. Als er dan boten langskwamen, klommen we daarop en sprongen we in Bunde weer eraf. Dat was jeugdige overmoed, zullen we maar zeggen – dat blijft je wel bij.”

Bekijk alle interviews van onze ambassadeurs op www.datmaaktsteinvoormij.nl

Ball of Fame

Aan ons de eer om Johan Visschers te belonen met de allereerste Ball of Fame medaille. Via deze medaille tonen we onze
waardering voor personen of organisaties die een belangrijke bijdrage leveren aan sport, bewegen en/of vitaliteit in onze
gemeente.

Ken jij iemand die een Ball of Fame medaille verdient?

Johan loopt op dit vlak (letterlijk) voorop, en is voor ons dan ook een ware aanvoerder van ambitie. De Ball of Fame is een initiatief vanuit het Gezond Sport- en Beweegakkoord Stein.  Ken jij ook iemand die een medaille verdient, maar hiervoor nog nooit een medaille heeft gekregen? Laat het ons weten via communicatie@gemeentestein.nl of kijk op www.gemeentestein.nl/ball-of-fame voor meer informatie.

Johan Visscher juli 2022

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen