Stil genieten in Stein

Genieten met een grote G

“Stil genieten werd ons beloofd. En het was er stil”, aldus Christophe, blogger van Travelchecker. Hij heeft de hotspots van Stein bezocht en deze verborgen parels deelt hij graag. Hij vertelt over zijn reis door Stein.

Vanuit Meers brengt de kajaktocht hem richting het noorden van de Maas. “Een perfecte manier om Rivierpark Maasvallei te beleven”, aldus Christophe. Na de kajaktocht vervolgt hij zijn tocht verder met de fiets. Die brengt hem langs de Urmondse Standerdmolen. “Geen Nederland zonder molens, een prachtexemplaar”, schrijft hij. En even later langs Woodhenge: “Dit zijn versteende bomen die de speciale dagen, zoals 21 juni en 21 december markeren.”

“De historische, beschermde kern van Elsloo neemt je terug mee naar de tijd van weleer”. Met als blikvanger kasteel Elsloo met bijhorend kasteelpark. Een dag later ontwaakt hij in Bed and Breakfast de Das. Na het bedanken van de Limburgse gastvrijheid volgt Christophe het Julianakanaal richting Steinerbos. “Steinerbos, het Central Park voor Stein”, volgens hem.

“Zei ik al dat je kunt genieten in Stein?”

Ook heeft hij de kasteelruïne van Stein bezocht met aan de overkant Brouwerij de Fontein. “Zei ik al dat je kunt genieten in Stein? Het afwisselende landschap van Rivierpark Maasvallei in combinatie met de rijke geschiedenis van Stein zorgt voor de perfecte combinatie voor een wandel- of fietsvakantie”, aldus Christophe. Meer lezen over de hotspots die Christophe heeft bezocht? Kijk dan op: https://www.travelchecker.be/nl/stil-genieten-in-stein/. Neem ook een kijkje op: www.gemeentestein.nl/ontdek

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen