Gepla, van crisis naar kans

Op bezoek bij ondernemers

De gemeente Stein wil ondernemers kansen bieden en helpen ontwikkelen. Daarvoor is Open for Business gestart. Wethouder Natascha Wingelaar gaat regelmatig op bezoek bij ondernemers en deelt haar ervaringen.

Na mijn oproep aan ondernemers om hun bedrijf ‘Open for Business’ te stellen, meldde Jack Gelissen van Gepla zich direct. Hij was zeer enthousiast over het initiatief. Hij opende dan ook graag zijn deuren voor ons en voor andere Steinse ondernemers om zijn ervaringen als ondernemer met ons te delen.

Een marktstrategie die bij je past

Na een perfect door Gepla verzorgd ontbijt, waarin iedereen in een ongedwongen sfeer kennis met elkaar kon maken, werden we in een bijna sprookjesachtige kamer geïnformeerd over hoe Gepla de afgelopen jaren hun marktstrategie veranderd heeft. Een beetje uit nood geboren omdat door de crisis prijzen gigantisch onder druk stonden. Daarom is Gepla op zoek gegaan naar hun missie en visie. Directie, managementteam en alle medewerkers zijn betrokken bij de zoektocht.
Omdat Jack het gezicht van het bedrijf is, begon het bij hem. Voor hem was het van groot belang dat de missie en visie aansloot op wat hij belangrijk vindt, wat dicht bij hem staat en waar hij voor wil gaan. Als zakelijke partner, maar ook als mens.

Een duidelijke missie en visie vraagt om keuzes

Uiteindelijk is Gepla tot deze missie gekomen: Het volledig ontzorgen, overtreffen van de klantverwachting en 'best in class' prestaties. Hun visie luidt: Het creëren van een fijne omgeving voor wonen, werken, zorg, onderwijs en leisure!Hoewel het misschien eenvoudig klinkt, zijn ze letterlijk met deze missie/visie onder de arm op pad gegaan naar klanten, om met hen hierover in gesprek te gaan. Ook maakten ze keuzes door afscheid te nemen van bepaalde klanten. Dat getuigt van moed. Maar als je voor je visie staat en deze waarmaakt, dan kun je nu eenmaal niet de goedkoopste zijn. En het heeft gewerkt! Gepla is een gezond bedrijf met enthousiaste en gemotiveerde medewerkers die allemaal doordrongen zijn van de visie van het bedrijf, maar ook van iedere afdeling apart. Zeker ook de uitvoerende medewerkers hebben hierin een belangrijke rol. Zij zijn het visitekaartje van het bedrijf.

Ben jij ook Open for Business?

Open for Business is voor ondernemers de ideale kans om andere Steinse ondernemers te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en te brainstormen over concrete uitdagingen waar je als ondernemer tegenaan loopt. Wil je als ondernemer ook je bedrijf presenteren aan de gemeente en andere ondernemers een kijkje in jouw keuken gunnen? Ga voor meer informatie naar: Open for Business en laat het ons weten via ondernemen@gemeentestein.nl.

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen