Mosadex was ‘Open for business’

Op bezoek bij ondernemers

De gemeente Stein wil ondernemers kansen bieden en helpen ontwikkelen. Daarvoor is Open for Business gestart. Wethouder Natascha Wingelaar gaat regelmatig op bezoek bij ondernemers en deelt haar ervaringen.

Als wethouder ga ik in het kader van ‘Open for Business’ op bezoek bij lokale ondernemers. Samen met ambtenaren van de gemeente Stein en andere ondernemers. Het eerste bedrijfsbezoek brachten we aan Mosadex.

Een hartelijk welkom

Tijdens het bedrijfsbezoek werden wij hartelijk ontvangen door Nico Dienaar, directeur inkoop en Jan Vlieland, vestigingsmanager. Nico heeft ons een presentatie gegeven over de historie, het bedrijf en de inzichten in de markt waarin Mosadex opereert. Vervolgens heeft Jan ons tijdens een interessante rondleiding door het bedrijf meer geleerd over het logistieke proces.

Eén van de eerste bedrijven op Business Park Stein

Mosadex C.V. is een volgesorteerde farmaceutische groothandel met een sterk coöperatief karakter die zich in haar 25-jarig bestaan heeft ontwikkeld van een lokale groothandel tot een full-serviceorganisatie die 24 uur per dag klaar staat voor meer dan 650 apotheken in heel Nederland.
Mosadex is gevestigd op het Business Park Stein. Mosadex was één van de eerste bedrijven dat zich vestigde op het Business Park Stein. Qua omzet is Mosadex ook het grootste bedrijf in onze gemeente. Qua omzet en grootte is Mosadex momenteel de nummer 1 farmaceutische groothandel in Nederland. Het marktaandeel is op dit moment 24%.

Gegroeid door kwaliteit en onafhankelijkheid

In 1986 besloten enkele apothekers in Limburg zelf een groothandel te beginnen, aanvankelijk bedoeld als regionale groothandel en uit onvrede over de manier waarop de bestaande groothandelaren de markt dirigeerden. In de afgelopen jaren is Mosadex zeer sterk gegroeid. Uitgangspunt hierbij was telkens waarborgen van kwaliteit en onafhankelijkheid.
Inmiddels is Mosadex uitgegroeid tot een landelijk opererende farmaceutische groothandel met drie volgesorteerde distributie centra. Mosadex kan voor 100% in de dagelijkse behoefte van de apotheker voorzien door een volgesorteerd pakket bestaande uit Nederlands- en Euro specialities, generiek, incontinentie- en verbandmiddelen, een uitgekiend assortiment homeopathie, zelfzorgmiddelen en voedingssupplementen, maar ook grondstoffen, halffabricaten en allerhande farmaceutische hulpmiddelen.

Ben jij ook Open for Business?

Wil je als ondernemer ook je bedrijf presenteren aan de gemeente en andere ondernemers een kijkje in jouw keuken gunnen? Ga voor meer informatie naar: Open for Business en laat het ons weten via ondernemen@gemeentestein.nl.

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen