Conincxpop voor en door kinderen

Primeur: kinderen helpen bij organisatie Conincxpop

Conincxpop is een festival van en voor iedereen. “Daarom hebben we dit jaar voor het eerst kinderen betrokken bij de organisatie van het evenement”, vertelt Simone Göllesch, “We presenteren met trots dan ook: Prinsjespop”.

Dit jaar wordt de 36e editie van Conicxpop georganiseerd. Een gratis festival bij een unieke locatie: aan de oevers van de Maas. Dit jaar is een hele speciale editie: voor het eerst worden kinderen betrokken bij de organisatie. Simone opperde het idee om kinderen te betrekken: “Kindcentrum Aelse reageerde meteen enthousiast! Ze hebben negen kinderen aangedragen uit groep acht”.

“De kinderen hebben zelf subsidie aangevraagd bij de gemeente”

De groep kinderen had snel veel ideeën verzameld. “Om deze ideeën te realiseren, hebben we de kinderen zelf subsidie laten aanvragen bij de gemeente”, vertelt Simone. Met de subsidie hebben de kinderen zelf ontworpen flyers en posters laten drukken. En werden ideeën zoals limonadesiroop en glittertattoo’s werkelijkheid. Ook hebben de kinderen zelf de naam voor hun festival bedacht. “Voor alle prinsen en prinsessen”, aldus de kinderen. Tijdens Prinsjespop wordt rond het podium een deel afgezet, waar niet gerookt mag worden. Ook dat is een idee van de kinderen. 

“Een festival voor de hele familie”

Conincxpop is een festival voor mensen van 0 tot 100. “Het is een echt familiefestival waar hele gezinnen op afkomen”. Voor iedereen valt er iets te beleven. “Dit jaar hebben we de band Hippe Gasten. Zij trappen Prinsjespop af”. “De kinderen kunnen volop genieten, maar worden ook actief ingezet tijdens het festival”, vertelt Simone. Ze gaan vloggen en houden de boel netjes door plastic bekers op te halen. Voor een stapel bekers krijgen ze een half muntje en kunnen ze een zakje chips halen”.

“Het is een goede voorbereiding voor de middelbare school”

Voor de kinderen is het niet alleen leuk om deel uit te maken van de organisatie van dit evenement. “Het is een interessant leerproces waarbij kinderen de kans krijgen om te leren samenwerken en organiseren. Ook leren ze dat het leuk is om iets te doen zonder er iets voor terug te krijgen. Of om iets voor iemand anders te doen”, aldus Simone, “het is voor de kinderen een goede voorbereiding op de middelbare school”.

Ga jij ook naar Conincxpop en/of Prinsjespop? Ga voor meer informatie en de line-up naar www.conincxpop.nl  en houd de Facebookpagina in de gaten voor de laatste nieuwtjes en vlogs! Benieuwd wat er nog meer gebeurt in Elsloo? Kijk dan op: www.gemeentestein.nl/dop-elsloo

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen