Samen Stein op de kaart zetten

Stein verrast je met het kleine

Met de intentie Stein is mooi en dat willen we laten zien, is de werkgroep Maaskentj opgericht. “Veel plaatselijke ondernemers werkten op eigen eilandjes. We hebben ons nu samengepakt en zetten ons in om Stein op de kaart te zetten”, aldus Lonneke Brouns.

Lonneke en Rik Brouns zijn van origine levensmiddelen technologen en zijn brouwerij De Fontein uit passie begonnen. “Net als veel van de andere parels in Stein, is ook de brouwerij op eigen houtje begonnen. Nu willen we veel meer de samenwerking met andere ondernemers en organisaties oppakken, zodat we samen kunnen bijdragen aan het stil genieten in Stein. Zo gezegd zo gedaan is de werkgroep Maaskentj opgericht”, vertelt Lonneke.

“Je kunt hier verrast worden door het kleine”

“De kracht van Stein is dat je verrast kunt worden door het kleine. Maaskentj heeft bijvoorbeeld de wandelbrochure Sprankelend Stein uitgebracht. Mooie en soms verscholen wandelroutes voeren wandelaars naar mooie plekjes in de gemeente”. Ondertussen is deze route uitgebreid met paaltjes en informatieborden. Naast het wandelen is de werkgroep zich ook gaan richten op fietsen. De gemeente Stein heeft hierbij geholpen door te investeren in fietspaden. “De samenwerking met de gemeente en de betrokken ondernemers én vrijwilligers zorgt er voor dat we verder komen”.

“Of hie nog get te doon is…”

Lonneke vertelt dat er al veel gebeurt in de gemeente: “We zijn op de goede weg en klaar voor de volgende stap. Om die reden hebben we een promotiefilmpje laten maken. Het filmpje met een grote knipoog: “Of hie nog get te doon is… Het filmpje is viral gegaan en heeft veel reacties opgeroepen”.

“Trots op wat we hebben bereikt”

Maaskentj is er klaar voor om voor de gemeente Stein de grote broek aan te trekken. “We zijn trots op wat we hebben bereikt. Samen willen we Stein op de kaart zetten. We zijn geen Heuvelland of Maastricht, maar we zijn Stein en dat willen we laten zien. Ook de gemeente zelf is trotser geworden op wat er allemaal te doen is en ze nemen ons als stichting serieus, dat geeft een goed gevoel”.

Benieuwd wat de werkgroep Maaskentj allemaal doet? Lees meer op de website van Stichting Toeristische Werkgroep Maaskentj. En kijk op: www.gemeentestein.nl/ontdek

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen