Freedom Run 2021: lopen voor vrijheid

Op 18 september, exact 76 jaar na de bevrijding van Stein, werd de Freedom Run gehouden. Bij deze ultraloop vanuit Bastogne (BE) naar Stein, volgde men de route die de geallieerde troepen aan het einde van de Tweede Wereldoorlog hebben afgelegd om Nederland te bevrijden. In totaal legden de lopers een afstand af van 170 kilometer, om uiteindelijk aan te komen in het Steinerbos. Aldaar vonden naast een ontvangst en fakkeloverdracht diverse activiteiten plaats met een militair tintje. Zo werden de lopers onthaald met een stoet militaire voertuigen en maakten de aanwezigheid van re-enactors en een muzikaal optreden van de Andrew Sisters de sfeer compleet. De organisatie van dit evenement was in handen van Stichting Ultraloop Stein.

Burgemeester Leurs: ‘Als gemeentebestuur vinden we het zeer waardevol als inwoners en verenigingen initiatief nemen en op eigen wijze invulling geven aan het herdenken en vieren van vrijheid in onze samenleving. Dat stimuleren en waarderen we’. Deze ultraloop is dan ook een prachtig voorbeeld van hoe we op een sportieve wijze deze gebeurtenis kunnen herdenken en onze vrijheid kunnen vieren.

Meer lezen of nagenieten? Op de website van de gemeente Stein vind je een artikel over de Freedom Run. Op de facebookpagina van Stichting Ultraloop Stein vind je een terugblik op dit indrukwekkende evenement, met de mooiste beelden en verhalen.

Afbeelding freedomrun lekker in je vel pagina

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen