Een steuntje in de rug

Dienstenvoucher huishoudelijke hulp: een welkome tegemoetkoming voor hulp in het huishouden

“Het zijn van een mantelzorger is iets dankbaars, maar ook zwaar. Gelukkig was onze mantelzorgconsulent op de hoogte van onze situatie en heeft ons op de hoogte gesteld van de dienstenvoucher huishoudelijke hulp”. Marc en Petra Drümmer vertellen hun verhaal.

Door Petra’s chronische ziekte heeft ze te maken met veel beperkingen. Hulp is daarom nodig. “Omdat ik een gezonde man heb, zou hij voor mij kunnen zorgen. Hierdoor kunnen we geen reguliere hulp krijgen,” vertelt Petra. Maar dat lukt niet door Marc zijn werk. “Ik werk door mijn diensten regelmatig ’s nachts en heb mijn slaap hard nodig. Hierdoor kan ik niet altijd voor Petra klaarstaan en haar helpen”, aldus Marc.

“Het zijn van een mantelzorger is iets dankbaars, maar ook zwaar”

Marc en Petra zijn daarnaast ook mantelzorger voor de chronisch zieke moeder van Marc. Marc doet zo veel mogelijk en Petra ondersteunt waar ze kan, zoals het plegen van telefoontjes en ervoor zorgen dat ze de juiste medicatie krijgt. “Mantelzorger zijn is dankbaar werk, maar het is tegelijk belastend” aldus Petra. Marc vertelt: “Gelukkig was onze mantelzorgconsulent Pia op de hoogte van onze situatie. Zij heeft ons op de hoogte gesteld van de dienstenvoucher huishoudelijke hulp. Nu krijgen we elke week twee uur huishoudelijke hulp tegen een gereduceerd tarief”.

“Gemeente Stein weet wat er speelt”

Marc en Petra vertellen dat ze het bijzonder vinden dat de gemeente aan de groep mantelzorgers denkt. “Ze weten dat er een probleem is en dat mantelzorgers een steuntje in de rug kunnen gebruiken.” De mantelzorgconsulent belt regelmatig om te vragen hoe het met ze gaat. “Je voelt je geen nummer. We hebben echt het gevoel dat ze ons kent”. Ook worden er bijeenkomsten georganiseerd voor mantelzorgers om lotgenoten te ontmoeten en tips te delen.

“Ons leven hangt hiervan af”

“Mijn en ons leven hangt hiervan af”, aldus Petra. “Door de huishoudelijke hulp wordt een deel van ons huis gepoetst. Ik kan zelf niet poetsen, maar door de hulp worden we hierbij toch geholpen”. De hulp die Marc en Petra nu krijgen, is een welkome tegemoetkoming.

De dienstenvoucher is er voor mensen met een Wmo indicatie of voor geregistreerde mantelzorgers bij het Steunpunt Mantelzorg. Lees hier meer over hulp in het huishouden.

 
 

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen