Souad Hoofwijk: voorloper & inspiratiebron voor diversiteit in sportbestuur

Een gemiddeld sportbestuur wordt nog altijd gedomineerd door blanke mannen van middelbare leeftijd, zeker in de voetbalwereld. Souad Hoofwijk, is hierop een uitzondering: deze dame van 30 lentes jong en niet-westerse afkomst, past allesbehalve in dit vastgeroeste plaatje. Toch is ze als secretaris en speelster van grote waarde voor haar club, RKSV De Ster. Zelf onderschrijft ze hoe belangrijk diversiteit in een bestuur is, en hoe ze zichzelf dankzij haar vrijwilligersrol ook als mens ontwikkelt. Souad is daarmee een voorbeeld en inspiratiebron voor andere clubs en (potentiƫle) bestuurders.

Dat haar verhaal geen vanzelfsprekendheid is, blijkt wel uit het feit dat dit in korte tijd door zowel de KNVB als De Limburger werd uitgelicht. Lees de artikelen Souad Hoofwijk ontwikkelt zich dankzij vrijwilligersrol ook als mens (KNVB) en Als jonge, niet westerse vrouw in voetbalbestuur (De Limburger).

Zelf ook aan de slag met meer diversiteit in je bestuur? Wist je bijvoorbeeld dat voetbalclubs met een dame in hun bestuur vaak financieel gezonder zijn? En is het wel logisch om je club te laten besturen door louter zestigers, wanneer deze voor meer dan de helft bestaat uit jeugdleden? Meer weten? Neem dan contact op met verenigingsadviseur Frank van den Boomen, via Frank.vandenBoomen@gemeentestein.nl.

Afbeelding Souad Hoofwijk lekker in je vel pagina