Wat maakt Stein voor Raymond Dukers?

"De burgemeester belde mij: of ik onze speculaas wilde aanbieden aan de enige echte Sinterklaas!"

In deze rubriek vertelt een trotse inwoner van Stein wie hij is, wat hij doet en waarom het zo mooi wonen en werken is in onze gemeente. Dit keer is het de beurt aan Raymond Dukers (52), die als bakker verschillende vestigingen in Stein en omstreken heeft.

Niet alleen Stein kan genieten van de lekkernijen van bakkerij Dukers. Raymond mocht onlangs met zijn met goud bekroonde speculaas langsgaan bij de enige echte Sinterklaas. Hij ging op visite in Paleis Soestdijk en was samen met de burgemeester van Stein te zien op het Sinterklaasjournaal.

Speculaas voor de Sint

“We laten onze speculaas ieder jaar keuren door het Nederlandse Bakkerij Centrum,” vertelt Raymond. “Dit jaar zijn we weer met goud bekroond. Toen de gemeente Stein werd uitgenodigd om op bezoek te gaan bij Sinterklaas, belde de burgemeester mij op met de vraag of ik met haar mee wilde. Nou, dat heb ik natuurlijk gedaan! Ik wist wel dat onze speculaas heel goed is, maar ik had niet verwacht dat we ‘m bij Sinterklaas mochten aanbieden. Het was een geweldige ervaring.”

Wandelen met Fritz

Raymond werkte eerst bij zijn ouders in een bakkerij in Beek, waar het bedrijf in 1936 begonnen is. Inmiddels woont hij met zijn vrouw Anita al meer dan dertig jaar in Stein. “We hebben twee kinderen, Esmee en Bob, en sinds kort een nieuw gezinslid: onze hond Fritz! Zolang we al in Stein wonen, zijn we gastgezin geweest van verschillende honden. Met een hond moet je natuurlijk wandelen en als je in Stein woont, kom je dan vanzelf terecht in het gebied Scharberg. Het gebied in de buurt van de kasteelruïne is voor mij het mooiste stukje van Stein. Daar kom ik echt tot rust.”

Iets doen voor een ander

Naast zijn werk als bakker, is Raymond ook actief in het verenigingsleven. “Ik ben al zes jaar voorzitter van De Ster, de voetbalclub waar mijn zoon bij speelt. Dat is best heftig, maar vooral heel leuk en leerzaam. Als bakkerij steunen we ook veel Steinse verenigingen en instanties. Dat doen we niet alleen met geld, maar voornamelijk in natura, bijvoorbeeld door middel van oliebollen-, wafel-, vlaaien- en nonnevottenacties. Zo krijg je het gevoel dat je iets terugdoet voor de maatschappij. Dat vind ik belangrijk; ik ben van mening dat iedereen iets moet doen voor een ander. Ik zie op maandagochtend vaak een groep mensen op straat lopen en afval oprapen, dat is toch geweldig? Dát maakt Stein zo mooi.”

Lees de Maaskentjer op deze pagina.

Afbeelding Raymond Dukers

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen