Wat maakt Stein voor Nicole Carlisi?

"Ik heb Elsloo opgegeven voor het Allermooiste dorp van Nederland"

In deze rubriek vertelt een trotse inwoner van Stein wie zij is, wat ze doet en waarom het zo mooi wonen en werken is in onze gemeente. Dit keer is het de beurt aan Nicole Carlisi (50), aan wie Elsloo de titel ‘Allermooiste dorp van Limburg’ te danken heeft.

In haar vrije tijd zet Nicole zich in voor de gemeente: ze beheert de Facebook- en Instagrampagina ‘Aelsenaere’, waarop regelmatig content geplaatst wordt over Elsloo, door en voor Elsloonaren. “Vooral de Facebookpagina loopt goed,” vertelt ze. “De posts worden veel bekeken en de mensen zijn erg betrokken. Ik deel zoveel mogelijk foto’s, evenementen en andere leuke dingen. Zo probeer ik ieder jaar de primeur te pakken krijgen van wie de nieuwe Prins Carnaval van Elsloo is. Tot nu toe is dat altijd gelukt.”

Allermooiste dorp van Limburg

Nicole werkt sinds 1990 bij de gemeente Stein en is momenteel werkzaam als functioneel applicatiebeheerder op de ICT-afdeling. “Dat bevalt heel goed. Verder sta ik op zondag altijd achter de bar in de kantine van Haslou, de voetbalclub in Elsloo.” Dat Nicole gek is op haar gemeente en in het bijzonder op haar woonplaats Elsloo, moge duidelijk zijn. Toen ze een paar jaar geleden bij de ANWB een verkiezing voor het mooiste dorp van Limburg zag voorbijkomen, gaf ze Elsloo dan ook meteen op. “Ik heb Elsloo ingeschreven en dat nieuws vervolgens via Aelsenaere bekendgemaakt. Toen zijn wij uitgeroepen tot Allermooiste dorp van Limburg!” 

Allermooiste dorp van Nederland

Na deze winst hielp Nicole Elsloo aan nog meer faam. “In 2020 kwam eenzelfde soort actie, maar dan voor heel Nederland. Daar heb ik toen ook op gereageerd. Uiteindelijk zijn we bij de top vijf mooiste dorpen van Nederland gekomen. Ik heb begrepen dat we nét niet eerste geworden zijn, maar ik ben al ontzettend trots dat we zover zijn gekomen. Elsloo staat hierdoor in een boek van de ANWB waarin de mooiste dorpen van Nederland worden uitgelicht. En de titel ‘Allermooiste dorp van Limburg’ hebben we in ieder geval binnen!”

Liefde voor Elsloo

Waarom de jury van de wedstrijd zo enthousiast is over Elsloo, dát weet Nicole wel. “Je hebt hier alles: sport, winkels, horeca, openbaar vervoer, natuur, noem het maar op. Daarnaast kijkt de jury ook naar de mentaliteit van de bewoners. Ik vind Aelsenaeren heel hecht; er is hier veel saamhorigheid.”

Saamhorigheid

Niet alleen Elsloo, maar de hele gemeente Stein verdient lof, zo vindt Nicole. “De gemeente heeft veel moois te bieden.” Nicole draagt daar zelf ook een steentje aan bij. “In het begin van de coronacrisis heb ik bij de supermarkten in Stein brievenbusdozen geplaatst waar je kaarten of brieven in kon stoppen voor mensen in verzorgingstehuizen.” Ook richtte ze een vrijwilligersgroep op via Facebook. “We hielpen mensen met het halen van boodschappen. De groep begon klein, maar bestond uiteindelijk uit meer dan veertig vrijwilligers.”

Check het videoportret van Nicole Carlisi hieronder en lees de Maaskentjer op deze pagina

Afbeelding Nicole Carlisi

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen