Samen bewegen met Steeds Mobiel

Door burgerinitiatief blijft Steeds Mobiel bestaan

Elke week komt de groep ‘Steeds mobiel’ samen om hydrotherapie te volgen. Voor hen is een andere vorm van therapie al snel te zwaar. “Dankzij hydrotherapie blijven we mobiel en kunnen we onafhankelijk blijven.” Initiatiefnemers Mart Knoben en Mieke Graus-Halkes vertellen hun verhaal.

Een groep mensen, elk met hun eigen zorgbehoefte, is iedere week in het doelgroepenbad van Steinerbos te vinden voor hydrotherapie. Door deze therapie kunnen zij blijven bewegen: “Andere vormen van therapie zijn al snel te zwaar. Het water draagt je als het ware. Dit maakt preventief bewegen mogelijk”, vertelt Mart.

“Om te voorkomen dat de groep uit elkaar zou vallen zijn we in actie gekomen”

De kosten voor de therapie moesten echter verhoogd worden om de huur voor het bad te betalen. Mieke: “Dat kan helaas niet iedereen zelf opbrengen. Maar de therapie is voor ons enorm belangrijk.  Doordat hydrotherapie dichtbij huis is, kan de groep er zelfstandig naartoe. Als ik een week niet kan gaan, merk ik meteen dat ik mijn benen niet goed kan bewegen. Om te voorkomen dat de groep uit elkaar zou vallen zijn we in actie gekomen." Samen hebben ze de uitdaging van de kosten voorgelegd bij de gemeente. De gemeente wil inwoners ondersteunen, daar waar dat nodig is. De gemeente kiest daarbij voor een preventieve en vraaggerichte aanpak, die intensieve en duurdere zorg moet voorkomen. De hydrotherapie past bij deze aanpak. Daarom is ervoor gekozen een deel van de kosten voor het bad te betalen uit het experimenteerbudget van de gemeente.

“Gemeente Stein staat open voor ideeën”

Deze investering van de gemeente zorgt er voor dat de hydrotherapie doorgezet kan worden. “Daar zijn we natuurlijk enorm blij mee. Fijn dat de gemeente zo met ons meeleeft. Gemeente Stein staat open voor zulke ideeën en ze laat zien dat ze met de mensen meedenkt”, vertelt Mieke dankbaar. “We kunnen niet meer zonder.”

Heb jij ook een goed idee? Kijk dan op: www.gemeentestein.nl/subsidie-aanvragen-voor-dop

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen