Wat maakt Stein voor Quinty Schoens?

"Hoe ver ik de wereld ook over reis, is mijn thuisbasis"

In deze rubriek vertelt een trotse inwoner van Stein wie zij is, wat ze doet en waarom het zo mooi wonen en werken is in onze gemeente. Dit keer is het de beurt aan Quinty Schoens (22), die als triatlon atlete op internationaal niveau sport.

Quinty’s grote droom? Om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Ze wilde daar eerst komen als turnster, maar moest noodgedwongen stoppen vanwege een zware rugblessure. “Ik zocht toen naar een andere sport,” vertelt Quinty. “Het enige dat ik kon doen om mijn rugblessure te laten helen, was zwemmen. Zo ben ik in de triatlon gerold. Dat doe ik al vanaf mijn veertiende.”

Multitasking op hoog niveau

Dat Quinty een druk leven heeft, staat buiten kijf. Ze traint minstens 25 uur per week, heeft haar eigen schoonheids- en nagelsalon, werkt in de zaak van haar ouders én brengt tijd door met haar 29-jarige vriend Marco van der Stel, die ook triatleet is. "Voor mij is dit ideaal: ik werk met mijn handen, kan zelf mijn tijd inplannen en heb de volledige vrijheid om te doen wat ik wil. Als je zoveel uur per week traint, is dat heel fijn."

Ticket naar de Olympische Spelen

Quinty heeft het al ver weten te schoppen in de sportwereld. Ze was dit jaar tijdens de Olympische Spelen de derde vrouw voor de gemengde estafette. “Dat betekent dat ik als eerste reserve was aangewezen. Er zitten twee mannen en twee vrouwen in een team. Als één van de twee vrouwen niet meer kon meedoen, zou ik haar plaats innemen. Eerst was de planning dat de reserves mee mochten naar Tokio, maar toen kwam corona en moesten we thuisblijven. Dat vond ik erg jammer, ik had graag het hele proces van de Olympische Spelen meegemaakt. Het was mijn tijd nog niet.”

Stein als thuisbasis

Na alle internationale wedstrijden vindt Quinty het altijd heel fijn om weer thuis te komen. “Hoe ver ik de wereld ook over reis, Stein is mijn thuisbasis. Stein biedt mooie accommodaties voor sporters: het zwembad, de natuur om in te rennen en de omgeving om in te fietsen. Mijn familie woont hier, dus ik vind het heerlijk om thuis te komen en alles wat ik heb meegemaakt met hen door te spreken. En wat Stein écht voor mij maakt, is dat frietje mayonaise met zuurvlees dat ik altijd bij Snackpoint Harry haal. Heerlijk, daar kan ik me echt op verheugen!”

Lees de volledige krant online via gemeentestein.nl/de-maaskentjer