Wat maakt Stein voor Kim Meuleners?

“Stein als frietje zuurvlees: alles erop en eraan”

In deze rubriek vertelt een trotse inwoner van Stein wie hij of zij is, wat hij of zij doet en wat er zo mooi is aan het wonen en werken in onze gemeente. Dit keer is het de beurt aan Kim Meuleners (38), ook wel bekend als eigenaresse van haarstudio Innova en trotse bewoner van de gezelligste straat van Elsloo.

Kim is geboren in Geleen, opgegroeid in Stein en sinds 2006 woonachtig in Elsloo. Hier is ze niet van plan ooit nog weg te gaan. “Ik woon samen met mijn vriend en twee kinderen in de Zwaluwhof, oftewel de gezelligste straat van Elsloo. We hebben zelfs bij Jan Linders een keer de prijs gewonnen voor de mooist versierde straat, tijdens het EK. De straat is zo leuk vanwege de verschillende soorten mensen; we kunnen het allemaal heel goed met elkaar vinden, iedereen staat altijd voor elkaar klaar en we zijn allemaal altijd in voor een babbeltje.”

Straal van 50 meter
Hoewel Kim dus ontzettend blij is waar ze woont, gaat ze toch verhuizen. Hoe zit dat? “Ik heb altijd gezegd dat ik hier nooit meer weg wil, maar dat ik een uitzondering zou maken voor een nieuwbouwwoning binnen een straal van 50 meter. Ik had nooit gedacht dat dat ook echt zou lukken, maar toch is het zo”, lacht Kim. “Ik hoorde zo’n twee jaar geleden dat er plannen waren om hier te gaan bouwen. We hebben ons toen heel snel ingeschreven en zijn uiteindelijk via een loting uitgekozen om deel te nemen aan dit project.”

CPO Meerdel

Met ‘dit project’ hebben we het over CPO Meerdel: een collectief particulier opdrachtgeverschap in Elsloo, op de plek waar nu De Kindertuin is. “Bij een CPO ga je samen met je toekomstige buren – in ons geval vijftien – bouwen. Dat begint met het opzetten van een vereniging en het inrichten van een bestuur. Vanaf dan ga je gezamenlijk plannen maken.”

Kim vervolgt: “Het leuke van een CPO is dat je je buren al in een vroeg stadium leert kennen. Daarnaast is het natuurlijk fantastisch om zelf je huis te kunnen laten ontwerpen. Je hebt best veel zeggenschap over het ontwerp van je huis, al is het natuurlijk altijd in samenspraak met de architecten en het collectief van je buurtbewoners. Binnenkort zijn we toe aan de definitieve ontwerpfase, en als alles goed gaat kunnen we er eind volgend jaar gaan wonen.”

“Het leuke van een CPO is dat je je buren al in een vroeg stadium leert kennen. Daarnaast is het natuurlijk fantastisch om zelf je huis te kunnen laten ontwerpen.”

Typisch Stein

Als kapster krijgt Kim veel verschillende dorpsgenoten over de vloer. Gevraagd naar wat een echte Steindenaar typeert, antwoordt ze: “Het zijn no-nonsense mensen. Altijd behulpzaam, bourgondisch en daarbij immer in voor een praatje. Stein is voor mij echt thuis: ik word altijd blij wanneer ik het dorp weer in rijd. Als ik onze gemeente zou moeten vergelijken met een gerecht, zou ik zeggen: een frietje zuurvlees met mayo. Daar zit alles op en aan, het heeft voor mij alles wat ik nodig heb. Net als Stein dus.”

Lees de volledige krant online via gemeentestein.nl/maaskentjer  en bekijk hieronder de bijhorende video. 

Kim Meuleners

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen