Wat maakt Stein voor Anouk Smeets?

“Stein is het perfecte plaatje, als je het mij vraagt”

In deze rubriek vertelt een trotse inwoner van Stein wie zij is, wat ze doet en waarom het zo mooi wonen en werken is in onze gemeente. Dit keer is het de beurt aan Anouk Smeets (43). Ze werkt bij Kinderdagverblijf Aelse en zet zich al jaren in als vrijwilliger bij Stichting Jeugdwerk in Meers. Haar drijfveer? De jeugd!

Anouk is geboren en getogen in Meers. Ze voelt zich met hart en nieren verbonden met haar geboorteplaats, deels vanwege het vrijwilligerswerk dat ze doet. “Dat begon al van kleins af aan,” aldus Anouk. “Mijn ouders zaten toen zelf in de leiding van Stichting Jeugdwerk en namen mij regelmatig mee. Dat vond ik zo mooi, dat ik op mijn zestiende ook meteen vrijwilliger werd. Inmiddels ben ik al bijna vijftien jaar voorzitter van Stichting Jeugdwerk.”

De nieuwe Steindenaren

Anouk werkt met kinderen van alle leeftijden: via Jeugdwerk krijgt ze te maken met kinderen van zes tot zestien jaar en op het kinderdagverblijf begeleidt ze kinderen van twee tot vier jaar. Anouk vindt het fantastisch om met kinderen te werken. “De jeugd is de toekomst,” vertelt ze. “Het kost veel energie, maar je krijgt er heel veel voor terug. Jongeren zijn zo onbevangen. Ze zijn eerlijk en oprecht. En toch zijn ze stuk voor stuk uniek. We helpen eigenlijk met het opvoeden van de nieuwe Steindenaren, hoe bijzonder is dat!”

Liefde voor Meers

Van Stein een nóg mooiere plek om te leven maken, dat doet Anouk graag. “Ik wil nooit meer weg uit Stein. Het is zo’n mooie gemeente met veel prachtige plekjes en leuke mensen. Het is het perfecte plaatje, als je het mij vraagt.” Ze houdt het allermeest van haar geboorteplaats Meers. “Iedereen helpt elkaar hier. Soms is de Maas onze vijand, zoals in 1993 en 1995 toen de rivier overstroomde. Op zulke momenten is iedereen er voor elkaar. Dat tekent de Meersenaar, vind ik. En dat geeft verbondenheid.”

Mijn favoriete plekje in Stein

“Zoals ik al zei: de Maas kan onze grootste vijand zijn. Maar eerlijk gezegd vind ik ‘m het allermooist als het water hoog staat. Mijn lievelingsplek in de hele gemeente is het gebied langs de Maas. Als ik hier ben, kom ik tot rust. Dan hoor ik het ruisen van de rivier en de wind die langs mijn oren waait. Wanneer ik langs de Maas wandel, besef ik ten volle hoe mooi onze gemeente is.”

Anouk Smeets

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen