Op pad met wethouder Ummels - Maaslandcentrum Elsloo

Het is alweer een tijdje terug dat we met wethouder Ummels op pad zijn geweest. Gezien de maatregelen kunnen we niet langer overal zomaar binnenlopen en liggen veel verenigingen en activiteiten stil. Maar dat maakte ons des te meer nieuwsgierig naar hoe het er nu aan toe gaat met onze eens zo bruisende multifunctionele centra (in de volksmond ook wel MFC’s genoemd).

We brengen een bezoekje aan het Maaslandcentrum in Elsloo, één van de 3 MFC’s die onze gemeente rijk is. Uitbater Henri Mak wacht ons daar op. Zijn verhaal toont aan hoe de crisis ondernemers in de praktijk raakt. Hij volgde zijn droom en nam de exploitatie van het Maaslandcentrum net voor de lockdown over en moest toen al meteen de deuren sluiten. Daar moet ik toch even van slikken. Dat komt hard aan voor iemand die daarnaast nog vader, opa en mantelzorger is. Nog los van de waarde van de MFC’s die wegvalt voor de inwoners en verenigingen uit de kernen als fanfares, het Rode Kruis en de Zonnebloem. Henri: ‘Als het straks weer mag, hoop ik dat iedereen weer naar de lokale horeca komt, wij hebben jullie namelijk heel hard nodig!’ Woensdag 28 april gaan de terrassen weer open. Ik ga dan zeker nog eens kijken bij de MFC’s. Jij toch ook?

Voor meer informatie over de maatregelen en hetgeen de gemeente voor jou kan betekenen, ga dan naar www.gemeentestein.nl/corona

op pad met

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen