HealthyLIFE - Lekker in je vel!

Dat is het motto van Corrie Limpens en Nol Schepers uit Stein. Beiden hebben meegedaan aan het project healthyLIFE in hun eigen gemeente. Ze zijn in maart, na twee jaar, klaar met het traject. HealthyLIFE richt zich op een gezonde leefstijl vanuit het oogpunt van positieve gezondheid. Want gezondheid heeft niet alleen te maken met wat je in je mond stopt en hoe vaak je beweegt. Maar zeker ook met de manier waarop je in het leven staat en hoe je tegen zaken aan kijkt.

Geen robots

Corrie vertelt: “Ik ben met healthyLIFE gestart op advies van de praktijkondersteuner. Ik voelde mij niet gelukkig met mijn leefstijl en wist daar ook niet uit te komen. Ik heb het advies met beide handen aangenomen en ben twee jaar geleden positief gestart met als doel geestelijk en lichamelijk gezond worden.” En dat is gelukt door de professionele begeleiding van zowel leefstijlcoach als beweegcoach. “Dit project heeft mij heel veel gebracht. Ik heb mijn leefstijl om weten te keren naar het positieve.” Dit betekent niet dat ze nooit meer de fout in gaat. “We zijn immers geen robots, maar gewone mensen. Ook als het eens niet mee zit, niet erg. Je pakt de draad weer op en gaat weer door. Het coronavirus is natuurlijk een grote aanslag op ons allen. Mijn leefstijl is ondanks alles niet veel veranderd. Daar ben ik trots op.”

Ook Nol is niet bij de pakken neer gaan zitten tijdens deze corona periode. Ondanks dat afgelopen jaar wat moeizamer verlopen is door de hele corona situatie. Het sporten en zwemmen is grotendeels komen te vervallen, maar door deze uitval zijn andere bezigheden in beeld gekomen.

Beweging en een schone buurt

‘’Zo ben ik veel met mijn vrouw gaan wandelen. En daarnaast ben ik een initiatief gestart om samen met een groep vrijwilligers zwerfafval te verzamelen in de natuurgebieden binnen onze gemeente. Minimaal 1 tot 2 keer per week zijn we aan de slag en persoonlijk ga ik nog een dag extra. Middels dit project zijn we 3 tot 4 uur per sessie aan de slag. Zo combineer ik beweging met de motivatie om de buurt schoon te houden en dat werkt voor mij erg goed! Dat de gemeente dit initiatief ook enorm waardeert doet mij deugd”, zegt Nol.

“Ik voel me weer gelukkig”

Nol geeft aan dat de motivatie ondanks corona hetzelfde is gebleven en dat de gezondere leefstijl ook een positieve invloed op zijn gemoedstoestand heeft: ‘’Ik zit weer lekker in mijn vel.”Corrie vult aan: “Ik ben heel blij dat dit mijn leven zo heeft veranderd, ik voel me weer gelukkig. Daar gaat het om.” Op de vraag wat ze andere mensen zouden adviseren die met hun leefstijl aan de slag willen gaan, zeggen ze het volgende:“Blijf bewegen, zoek activiteiten waar je mee aan de slag wilt gaan en zoek hulp om je hierin te steunen. Er zijn legio instellingen die je hierin kunnen ondersteunen en adviseren, waaronder Ecsplore met het project healthyLIFE. Zorg ervoor dat je niet in een sociaal isolement terecht komt en probeer nuttig te zijn, voor jezelf en ook voor jouw omgeving.”

Lekker in je vel!

Wil jij anderen ook inspireren én activeren. Deel het dan op deze pagina! Neem dan contact op met Frank van den Boomen via Frank.vandenBoomen@gemeentestein.nl?

Foto Corrie

Foto Nol

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen