Wat maakt Stein voor Britt op den Kamp?

“Mijn mooiste herinnering? Toen ik uitgeroepen werd tot Prinses Carnaval”

In deze rubriek vertelt een trotse inwoner van Stein wie zij is, wat ze doet en waarom het zo mooi wonen en werken is in onze gemeente. Dit keer is het de beurt aan Britt Op den Kamp (23), die Geneeskunde studeert. Ze is de voormalige Prinses Carnaval van Stein, is lid van de Steinse Jongeren Adviesraad (SJAR) en heeft haar zinnen gezet op een carrière als plastische chirurg.

Een Steinse student

Hoewel Britt in Maastricht studeert, is ze al die tijd in Stein blijven wonen. Dat is een bewuste keuze, zo vertelt ze: “Ik vind de omgeving fijn en vanuit Stein ben je binnen no time in de stad. Ik ben net zo snel in Maastricht als het mijn studiegenoten kost om de stad door te fietsen. Zo kan ik net zo makkelijk naar een feestje van de studievereniging of naar een borrel met andere studenten.”

Waarom ze dan zo graag in de gemeente Stein wilde blijven wonen? Dat antwoord heeft Britt snel klaar. “Stein is levendig, veelzijdig en heeft voor iedereen wel wat te bieden. Ik houd zelf heel erg van het dorpse: het is hier knus en gezellig. En door de fijne verbinding met andere plekken kan ik het wonen hier goed combineren met het studentenleven.”

Mijn mooiste herinnering

Britt vertelt dat ze veel mooie herinneringen in Stein heeft gemaakt, maar de mooiste was het moment dat haar vriend Yves Timmermans werd uitgeroepen tot Prins Carnaval van Stein en zij daardoor Prinses Carnaval werd. “Er ging zóveel spanning vooraf aan dat moment. De bekendmaking was in één woord: wauw. Ik krijg nog steeds kippenvel als ik eraan terugdenk.”

Lid van de SJAR

Britt woont niet alleen in Stein, maar helpt als lid van de SJAR ook mee om Stein een betere plek voor iedereen te maken. “We kunnen gevraagd en ongevraagd advies uitbrengen aan de gemeente over onderwerpen die ons interesseren of onderwerpen die de gemeente voorstelt. Het mooie is dat ze ook echt iets doen met ons advies. We hebben recent een advies geschreven over dat er onder jongeren meer EHBO-lessen moeten komen, en de gemeente is daar 'as we speak' mee bezig. We krijgen vaak positieve reacties op onze voorstellen.”

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen