Wat maakt Stein voor Patrick Jager?

“Of ik ooit weg zou willen uit Stein? Voor geen goud!”

In deze rubriek vertelt een trotse inwoner van Stein wie hij is, wat hij doet en waarom het zo mooi wonen en werken is in onze gemeente. Dit keer is het de beurt aan Patrick Jager (47), die naast zijn drukke baan voorzitter is van het jaarlijkse Augst Cultuurfestival in Stein.
Patrick Jager is geboren in Heerlen, verhuisde in 1997 naar Berg aan de Maas en heeft zich inmiddels ontpopt tot een echte Steindenaar. Hij wil zich graag inzetten voor de gemeenschap en houdt wel van een feestje. Met andere woorden: de perfecte combinatie voor de positie van voorzitter van het Augst Cultuurfestival.

Oudste festival van Limburg

Dit jaar zou de 74e editie van het Augst Cultuurfestival zijn. “Het voormalige Oogstdankfeest is het oudste cultuurfestival van Limburg. Daar ben ik wel trots op,” vertelt Patrick. “Helaas moeten we het festival dit jaar overslaan vanwege de coronacrisis. Volgend jaar houden we de 74e editie en in 2022 pakken we het extra groots aan: dan is de grote jubileumeditie.”

Betrokkenheid en enthousiasme

Het is hard werken als voorzitter van een festival, maar volgens Patrick zijn alle inspanningen het dubbel en dwars waard. “Je krijgt er zoveel energie van. Iedere dag heeft iets speciaals. Ik ben het meest trots op onze vrijwilligers die ieder jaar weer een geweldig festival neerzetten. Het is fantastisch wat we samen kunnen bereiken. Zo’n feestje van vrijdag tot en met maandag, daar zit veel werk en enthousiasme achter. Dat vind ik mooi aan Steindenaren: hun betrokkenheid. Dat zie je echt niet overal.”

Voor altijd in Stein

Patrick mag dan pas later in zijn leven naar de gemeente Stein verhuisd zijn, nu hij er is, wil hij voor geen goud meer weg. “Er valt gewoon zoveel te beleven. Je kunt hier – letterlijk en figuurlijk – alle kanten op. Ik vind het heerlijk om op mijn motor de omgeving te bewonderen. En om een balletje te trappen bij de voetbalvereniging of om mijn zoons te zien voetballen. De events zijn natuurlijk het allerleukst, met als kers op de taart het Augst Cultuurfestival.”

Culinair hoogstandje

Over eten gesproken; op de vraag als welk gerecht Stein getypeerd kan worden, reageert Patrick intuïtief en nogal verrassend: “Shoarma!” Om dan toch ook maar een deftiger antwoord te geven, vertelt Patrick er nog snel achteraan: “Stein zou een zeer uitgebalanceerd gerecht zijn, met alle ingrediënten die je nodig hebt voor een geslaagde avond.” Nice save, Patrick.

Mijn favoriete plekje in Stein

“Een bijzondere plek in de gemeente is voor mij de Augsthal. We waren al jaren op zoek naar een plek om de wagens voor de culturele stoet van het Augst Cultuurfestival te bouwen. Uiteindelijk hebben we met behulp van de gemeente Stein een splinternieuwe hal mogen openen. De Augsthal is multifunctioneel: we delen ‘m met andere lokale verenigingen. Dit stond al zo lang op ons verlanglijstje; het is fantastisch dat we het met z’n allen eindelijk voor elkaar hebben gekregen.”

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen