Een schonere gemeente bereiken we samen

Een steentje bijdragen binnen de gemeente, zorgen voor een schonere omgeving én extra karmapunten scoren? De vrijwilligers van DOP WijKerenshei doen het! Deze Steindenaren gaan wekelijks de straat op om afval op te ruimen. Per opruimsessie zorgen ze voor zo’n vijftien volle vuilniszakken, die de gemeente netjes komt ophalen. In totaal zijn ze met z’n elven. Arnold Schepers (68) is één van de vrijwilligers die iedere donderdag op pad gaat.

“We zijn met een enthousiaste groep,” vertelt Arnold. “Het is zo aanstekelijk, dat een aantal van ons nóg een dag in de week vuilnis gaat rapen. Mijn vrouw en ik gaan ook op maandagen.” En dat is wel nodig, zo blijkt. “Je komt zoveel tegen, dat is ongelofelijk,” aldus Arnold. “Van computers tot een wasmachine (ja, echt!), je kunt het zo gek niet bedenken.”

Waarom Arnold twee keer per week zijn best doet om Stein schoon te houden? “Het ziet er beter uit, het is goed voor het milieu én het is goed voor mijzelf. Ik beweeg hier veel meer door. Op maandag loop ik zelf vier uur lang, dan heb ik bijna elf kilometer erop zitten. Het is een vaste workout geworden.”

Wil je zelf een handje helpen? Dan mag je je gerust melden bij Arnold. “We lopen iedere donderdag van 09:00 tot 11:00. Na afloop kletsen we nog wat na op de parkeerplaats waar mijn auto staat. Ik zorg dan voor koffie en koekjes. De bekertjes ruimen we daarna weer netjes op, natuurlijk.”

Foto: vrijwilligers DOP WijKerensheide.

Vrijwilligers bedankt!

Naast de vrijwilligers van DOP WijKerensheide zijn er nog meer inwoners die zich het hele jaar door inzetten om onze gemeente schoon te houden. Denk ook aan organisaties als Sjwan Maes en ’t Brook en meerdere individuen die vrijwilligerswerk doen. Gemeente Stein waardeert deze inzet enorm. Daarom ontvangen zij namens de Algemene Dienst en wethouder Danny Hendrix een oprecht woord van dank en een leuke attentie.

Wethouder Hendrix: "Zwerfvuil is schadelijk voor het milieu en is helaas dagelijks waarneembaar in zowel onze woonkernen als in het buitengebied. Zeker in deze coronatijd, waar in de zomermaanden tot acht keer meer zwerfvuil dan normaal is aangetroffen: een absoluut record. De bijdrage die de vrijwilligers afgelopen jaar hebben geleverd is voor ons van onschatbare waarde!"

Wil jij ook helpen om onze gemeente schoon te houden? Informeer bij de DOP in jouw woonkern of stuur een e-mail naar ADBalie@gemeentestein.nl. Wij brengen je in contact met de juiste persoon. Liever als individu aan de slag? Meld dit dan ook. De gemeente stelt graag benodigdheden als prikkers en afvalzakken ter beschikking.

FFoto: wethouder Danny Hendrix reikt attentie uit aan dhr. Jetten van ’t Brook’.

Ook een verhaal te vertellen?

Deel hieronder je verhaal met ons!

Verhaal indienen